19.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ποια ώρα θα είναι πιο έντονος ο “Ορέστης”;- (Χάρτης καταιγίδας και ριπών ανέμου)

Καταιγίδες, βροχοπτώσεις και σταδιακή αλλά αισθητή πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει ο «Ορέστης», ο οποίος θα επηρεάσει την Κύπρο από το απόγευμα προς το βράδυ της Τετάρτης και ξημερώματα Πέμπτης.
Σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Μετεωρολογίας Κλεάνθη Νικολαΐδη, ο «Ορέστης» θα φτάσει στην Κύπρο πολύ εξασθενημένος, χωρίς τα χαρακτηριστικά που θα έχει στην Ελλάδα.
Την ίδια στιγμή σύμφωνα με την έγκυρη ιστοσελίδα για θέματα καιρού windy.com τα καιρικά φαινόμενα τόσο σε ριπές ανέμων όσο και στη ρύθμιση για την καταιγίδα θα είναι πιο έντονα στις 3 η ώρα τα ξημερώματα Πέμπτης με σταδιακή υποχώρηση.
Ο χάρτης του windy.com στις 3:00 το πρωί για τις ριπές ανέμου
Η πρόγνωση του καιρού
Απόψε, θα παρατηρούνται αυξηµένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεµοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 2 µε 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθµούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και στους 12 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ +18: Γνωστό μοντέλο πόζαρε γυμνή στην Αγιά Σοφιά (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ) 

Αύριο, το πρωί, θα παρατηρούνται αυξηµένες µέσες και ψηλές νεφώσεις και δεν αποκλείεται τοπικά να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές. Ωστόσο, αργότερα, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναµένεται να δώσουν µεµονωµένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά, στα βόρεια, στα ορεινά αλλά και σε ορισµένες περιοχές στο εσωτερικό και στα βορειοανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν νωρίς το πρωί κυρίως µεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν σύντοµα νοτιοδυτικοί και τοπικά µέχρι βορειοδυτικοί, µέτριοι, 4 Μποφόρ αλλά στα νότια και τοπικά στα βόρεια και ανατολικά µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και παροδικά το απόγευµα, στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 28 βαθµούς στο εσωτερικό, στα νότια, στα ανατολικά και στα βόρεια παράλια, στους 27 στα δυτικά παράλια και στους 21 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Πέµπτη, ο καιρός θα είναι κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, µε τοπικές βροχές και µεµονωµένες καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση των φαινοµένων αναµένεται από το απόγευµα της Πέµπτης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά, κυρίως στα ορεινά και στο εσωτερικό, θα παρατηρούνται παροδικά αυξηµένες νεφώσεις, το µεσηµέρι και νωρίς το απόγευµα.

Η θερµοκρασία θα σηµειώσει σταδιακά αισθητή πτώση µέχρι την Παρασκευή και θα κυµανθεί λίγο πιο κάτω από τους µέσους κλιµατικούς όρους, ενώ το Σάββατο αναµένεται µικρή άνοδος για να πλησιάσει τους µέσους κλιµατικούς όρους.

Ο χάρτης του windy.com στις 3:00 το πρωί για στην ρύθμιση “Βροχή- καταιγίδα”
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ