19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Πεθαίνουν δέντρα σε δημόσιους χώρους (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ)

Μια πολύ άσχημη και ψυχοπλακωτική αίσθηση αφήνει η φωτογραφία την οποία ανέβασαν στο διαδίκτυο οι χειριστές της σελίδας “Εμπορικό Κέντρο Πάφου” στο Facebook στην οποία φαίνεται ένα δέντρο να έχει “πεθάνει” στην κυριολεξία στο χώρο στάθμευσης Πετράκη Μιλτιάδου στην Πάφο εκεί που βρίσκεται δηλαδή ο γνωστός πανοραμικός ανελκυστήρας, δίπλα ακριβώς απο τα Οθωμανικά Λουτρά.

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και απο μόνοι σας το δέντρο έπεσε ενώ σύμφωνα με την σχετική ανάρτηση η πτώση αυτή αποδίδεται σε ξηρασία και κακή συντήρηση.

Πάντως η φωτογραφία ανέβηκε στο διαδίκτυο συνδυαζόμενη με μια ανάλυση για τα θέματα σκίασης στην Πάφο του 2016-2017 σε συνδυασμό πάντοτε και με την ανάπλαση του Κέντρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαβάστε αναλυτικά την ανάρτηση:

Θέμα σκίασης στην Πάφο του 2016-2017

Τι σημαίνει σκίαση ?

Εξωτερική Σκίαση:

Ένα σημαντικό βήμα για την προστασία του χώρου σας από την ενοχλητική επίδραση του ήλιου είναι η εξωτερική σκίαση. Μελέτες γύρω από το ζήτημα έχουν αποδείξει ότι ο σωστός σχεδιασμός με συστήματα σκίασης μπορεί να μειώσεις τη θερμοκρασία ενός χώρου από 5 μέχρι και 15 βαθμούς Κελσίου. Το ιδανικό είναι να σας ευνοούν και οι φυσικές συνθήκες του χώρου με την ύπαρξη πολλών δέντρων που προστατεύουν το κτίριο η τα κτίρια από τον ήλιο.

Μπορεί με την ανάπλαση του εμπορικού κέντρου να συμπεριλαμβάνονται μερικές δεκάδες δέντρα αραιά και που αλλά το θέμα έχει γενικευθεί, αφού οι υπηρεσίες περιβάλλοντος δεν μας βρίσκουν συμφώνους. Που μπορεί να περπατήσει ο επισκέπτης και νιώσει την φρεσκάδα και την σκίαση που του προσφέρει ένα δέντρο, μια πυκνότητα δέντρων.

Θυμίζουμε ότι πριν καν αρχίσουν τα έργα ανάπλασης, οι επηρεαζόμενοι πολίτες έθεσαν θέμα σκίασης αφού θεωρείτε πολύ σημαντικό για την περιοχή. Ακούσαμε τους τοπικούς μας άρχοντες να μας λένε, δεν είναι θέμα προς συζήτηση προς το παρών, αλλά πότε δεν μας είπαν.

Στον χώρο στάθμευσης Πετρακη Μιλτιαδου ( ανελκυστήρας) τα δέντρα πέφτουν από την ξηρασία και την κακή συντήρηση.

Στην Κύπρο λέγετε ότι η χλωρίδα και πανίδα έχει ρυθμό ανάπτυξης 50% περισσότερο από άλλες ευρωπαϊκές και γειτονικές χώρες.
Παρόλα αυτά δεν έχουμε σωστή σκίαση πουθενά.

Στα πάρκα που τώρα άρχισαν να καλλωπίζονται κάπως, το ένα δέντρο απέχει τουλάχιστο 5 μέτρα μακριά από το άλλο, και δεν προσφέρεται για να περάσει κάποιος έστω και κάποια λεπτά δροσιάς και ξεκούρασης

Πότε έχει ακουστεί το θέμα δενροφυτευσης . Ακούμε μόνο την αποκοπή δέντρων

Δείτε το θέμα σκίασης με σοβαρότητα και πάντα σεβασμό στο περιβάλλον ( αυτό που μας δίνει το οξυγόνο και ζωή )

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ