19.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

ΠΑΦΟΣ-ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ: Άσχημο ξεκίνημα για το έργο του Βόρειου Παρακαμπτήριου δρόμου Πάφου-Γεροσκήπου – Τί φταίει τώρα;

Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΥΠΕΒΑΛΕ ΗΔΗ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ 123 ΗΜΕΡΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ

Με το γνωστό «τροπάρι» των καθυστερήσεων και μάλιστα πληρωμένων άρχισε η εκτέλεση του έργου της κατασκευής του Βόρειου Παρακαμπτήριου δρόμου Πάφου-Γεροσκήπου, Τμήμα δημοτικών ορίων Πάφου-Κονιών, συνολικής δαπάνης 5,4 εκ. ευρώ, πλέον ΦΠΑ και περίοδο κατασκευής 18 μηνών. Το έργο, ως γνωστόν, προσφοροδοτήθηκε, επιβλέπεται και ανήκει στο Τμήμα Δημοσίων Έργων.

Επισημαίνεται ότι το συμβόλαιο για την εκτέλεση του έργου υπογράφηκε στις 9 Αυγούστου 2019 και οι εργασίες άρχισαν στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, πράγμα που σημαίνει ότι το εργοτάξιο λειτουργεί ήδη για 149 ημέρες.

Ωστόσο, σε επιτόπια επίσκεψη που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των εργασιών, καθώς το έργο εκτελείται εντός των δημοτικών ορίων από τα MacDonald’s έως την Βιοτεχνική Περιοχή Πάφου, με έκπληξη διαπίστωσε ότι οι εργασίες δεν προχωρούν, ενώ ο εργολάβος έχει ήδη υποβάλλει αίτημα παράτασης χρόνου 123 ημερών με οικονομική αποζημίωση και επιπρόσθετη παράταση 6 ημερών για δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Με τα δεδομένα που δημιουργεί το αίτημα της αναδόχου εργοληπτικής εταιρείας, είναι πλέον πασιφανές ότι το έργο θα καθυστερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ θα χρειαστεί και ένας δεύτερος προϋπολογισμός απλά και μόνο για να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις του εργολάβου.

Ο Δήμος Πάφου, ως άμεσα ενδιαφερόμενο μέρος, δεν πρόκειται να ανεχθεί μια τέτοια εξέλιξη και καλεί τόσο το Τμήμα Δημοσίων Έργων όσο και τον εργολάβο να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Η γνωστή περιπέτεια με την εκτέλεση του έργου της Ενοποίησης των Αρχαιολογικών Χώρων δεν πρόκειται να επαναληφθεί.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ