20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Nαυαγοσώστες με ηρωική προσπάθεια έσωσαν τη ζωή δύο νέων (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με μια ηρωική προσπάθεια και κάνοντας στο ακέραιο το καθήκον τους οι ναυαγοσώστες στη δημοτική παραλία ΣΟΔΑΠ απέτρεψαν σήμερα, μπορστά στα έντρομα μάτια των παρευρισκομένων, τον βέβαιο πνιγμό δύο νεαρών ανδρών οι οποίοι κολυμπούσαν στην περιοχή και κάλεσαν σε βοήθεια. 


 

Οι ναυαγοσώστες του Ναυαγοσωστικού Ομίλου “Κινυρας” ΠάφουΓιώργος Θεοχάρους και Ανδρέας Μιχαηλίδης, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των δύο φίλων οι οποίοι βρίσκονταν μέσα στη θάλασσα, περίπου στα μισά της απόστασης απο την στεριά προς τους κυμματοθραύστες και ζητούσαν βοήθεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι οποίοι μίλησαν στο PafosPress φαίνεται πως οι δύο φίλοι, 25 χρόνων, δεν ήξεραν πολύ καλό κολύμπι ενώ σε κάποιο σημείο αισθάνθηκαν φόβο λόγω και της θάλασσας που ήταν λίγο ταραγμένη αφού στο σημείο που βρίσκονταν δεν πατούσαν με αποτέλεσμα να πανικοβληθούν και να αρχίσουν να καλούν σε βοήθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέραν της άμεσης ανταπόκρισης των Θεοχάρους και Μιχαηλίδη, αν το πιο πάνω περιστατικό συνέβαινε λίγες μέρες προηγουμένως, σήμερα οι δύο νέοι, με καταγωγή απο τη Συρία, ίσως να μην ήταν μαζί μας αφού η ώρα που έγινε το συμβάν ήταν στις 6:10μμ. ώρα που με την επέκταση του ωραρίου δίνει πλέον τη δυνατότητα στους λουόμενους να κολυμπούν με ασφάλεια και στην παρουσία ναυαγοσωστών μέχρι τις 7μμ.

Να θυμίσουμε ότι μετά απο έντονες διαμαρτυρίες των επαγγελματιών ναυαγοσωστών το ωράριο άλλαξε πριν μερικές μέρες απο τις 11πμ-6μμ σε 9πμ-7μμ κάτι που σήμερα σχολιάστηκε ιδιαιτέρως και απο τους άλλους λουόμενους που βρέθηκαν μπροστά στη διάσωση.

σα 21

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ