23.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Οικότροφος σε γηροκομείο απέσπασε από συνταξιούχο, επίσης ένοικο, σχεδόν €5000

Υπόθεση απόσπασης χρημάτων δια ψευδών παραστάσεων με θύμα 66χρονο οικότροφο σε γηροκομείο διερευνά η Αστυνομία Πάφου. Σύμφωνα με καταγγελία η οποία υποβλήθηκε από τον παραπονούμενο, άλλος οικότροφος στο ίδιο γηροκομείο, κατάφερε και του απέσπασε χρηματικό ποσό €4650 δια ψευδών παραστάσεων, σύμφωνα με τους υπό διερεύνηση ισχυρισμούς του.

Το χρηματικό ποσό αποτελούσε μέρος αναδρομικών που έλαβε ο παραπονούμενος από την κοινωνική του σύνταξη. Ένα μέρος του ποσού, συνολικά €4800 καταβλήθηκε για πληρωμή του γηροκομείου και τα υπόλοιπα λεφτά τα κράτησε ο ύποπτος, ηλικίας 64 ετών, όπως καταγγέλνει ο παραπονούμενος και δεν του τα επιστρέφει.

Οι δυο άντρες διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με αποτέλεσμα ο 66χρονος να εμπιστευτεί τον 64χρονο ο οποίος μάλιστα, όπως αναφέρει στο γραπτό παράπονό του πήγε μαζί του στο υποκατάστημα της τράπεζας που εξυπηρετείται και έκανε ανάληψη το ποσό στο σύνολί του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αρχικά ο παραπονούμενος κατήγγειλε ότι είχε να λαμβάνει μεγαλύτερο ποσό όταν όμως η υπόθεση έφτασε ενώπιον της Αστυνομίας φαίνεται πως ο ύποπτος αναγκάστηκε να προχωρήσει στην καταβολή μέρους του ποσού για την πληρωμή των υποχρεώσεων προς το ίδρυμα που διαμένει ο παραπονούμενος.

Η πληρωμή για την παραμονή στο γηροκομείο ισχύει μέχρι τις 6 Απριλίου και όπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο 66χρονος δεν ξέρει τι θα κάνει από εκεί και πέρα αφού θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τον χώρο και πλέον δεν διαθέτει ούτε χρήματα.

Η υπόθεση, πέραν από την Αστυνομία, αναμένεται να απασχολήσει και το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ