16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ξεχάστε την παραλιακή περιοχή όπως την ξέρατε- Ποιές αλλαγές θα γίνουν;

Με πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου και την έμπρακτη στήριξη των ξενοδόχων, η παραλιακή περιοχή της πόλης αλλάζει πρόσωπο και αναβαθμίζεται ουσιαστικά.

 Σε συνάντηση που είχε το πρωί ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος με τον Πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνο Μιχαηλίδη και αντιπροσωπεία του Συνδέσμου αποφασίστηκε όπως προχωρήσει άμεσα η μελέτη τοπιοτέχνισης του παραλιακού μετώπου από τα δημοτικά όρια της πόλης Πάφου έως το Κάστρο, βάση της οποίας θα φυτευτούν στην περιοχή 300 νέα δέντρα περίπου και θα τοποθετηθούν κατάλληλα λουλούδια σε ακτογραμμή 2,5 χιλιομέτρων περίπου, ενώ άμεσα θα προχωρήσει και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου με επιστρώσεις δρόμων και επιδιορθώσεις πεζοδρομίων.

 Όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση, το κόστος της μελέτης τοπιοτέχνισης, καθώς και το κόστος της αγοράς και της φύτευσης των δένδρων και λουλουδιών θα καλύψουν οι ξενοδόχοι της περιοχής, οι οποίοι θα αναλάβουν επίσης και όλες τις σχετικές διαδικασίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

 Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων εβδομάδων ώστε ο εξωραϊσμός της περιοχής να έχει πλήρως ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου που αρχίζει η καλοκαιρινή τουριστική περίοδος.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ