18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Μεγαλώνει η λίστα κρατήσεων για την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθούν σήμερα έξι πρόσωπα για την παράνομη εργοδότηση αλλοδαπών, ενώ η Αστυνομία Πάφου εργάζεται με εντατικούς ρυθμούς για εξιχνίαση της υπόθεσης.

Χθες προχώρησε στη σύλληψη του κοινοτάρχη της Ενορίας Αποστόλου Παύλου και πιστοποιούντα υπαλλήλου,  ηλικίας 56 ετών, ενώ εκδόθηκαν και εκτελέστηκαν νέα εντάλματα σύλληψης για άλλα πέντε πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί στις 3 Ιουνίου και κρατούντο για την υπόθεση μετά την καταγγελία 78χρονου από την Γεροσκήπου.

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, ο κοινοτάρχης της Ενορίας Αποστόλου Παύλου φέρεται σε δύο περιπτώσεις να πιστοποίησε το γνήσιο της υπογραφής εγγράφων που προσκομίστηκαν ενώπιον του για υποθέσεις οικιακών βοηθών χωρίς, σύμφωνα με την Αστυνομία, να είναι παρόντες οι άμεσα ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο δικαστήριο θα προσαχθούν σήμερα ένας ιατρός ηλικίας 68 ετών, ο ιδιοκτήτης του Γραφείου Εξευρέσεως Αλλοδαπών, ηλικίας 58 ετών, δύο γυναίκες υπάλληλοι του γραφείου ηλικίας 36 και 28 ετών, ένας 80χρονο φιλικό πρόσωπο του 78χρονου παραπονούμενου, που κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και ο 56χρονος κοινοτάρχης .

Υπό κράτηση τελεί από προχθές και για έξι μέρες ένα πρόσωπο ηλικίας 46 ετών από τη Σρι Λάνκα.

Για τους πέντε πρώτους λήγει το επταήμερο διάταγμα προσωποκράτησης και η Αστυνομία  θα αιτηθεί την ανανέωση του διατάγματος προσωποκράτησης τους, ενώ για τον κοινοτάρχη θα αιτηθεί για πρώτη φορά ενώπιον του δικαστηρίου την έκδοση διατάγματος κράτησης του.

Επτά αδικήματα βρίσκονται υπό διερεύνηση, ανάμεσα στα οποία αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, της πλαστογραφίας, της κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου με ψευδείς παραστάσεις και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ