18.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: Λουκέτο σε κυλικεία απο διαχειριστές σχολείων- Γιατί διαμαρτύρονται;

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο 1η Μαρτίου τα κυλικεία των γυμνασίων Αγίου Θεοδώρου και Αποστόλου Παύλου αφού οι διαχειριστές διαμαρτύρονται προς την Σχολική Εφορία ζητώντας να τους μειωθούν τα ενοίκια.

Οι διαχειριστές τεσσάρων σχολείων συνολικά, σε αυτά περιλαμβάνονται και το Νικολαϊδειο με το Αγίου Νεοφύτου, ζητούν τη μείωση των ενοικίων αφού όπως υποστηρίζουν δεν μπορούν να ανταποκριθούν λόγω της μείωσης των εσόδων τους αλλά και λόγω του ότι στα σχολεία υπάρχουν αρκετοί μαθητές που τυγχάνουν στήριξης αφού θεωρούνται άποροι.

Όπως το PafosPress.com πληροφορείται όλα ξεκίνησαν την 1η Νοεμβρίου οταν οι ενδιαφερόμενοι, μέσω δικηγόρου τους, απευθύνθηκαν στο Λογιστήριο του Υπουργείου Παιδείας ζητώντας μείωση 20% για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν κοινοποιώντας την παράλληλα και προς τη Σχολική Εφορία Πάφου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι παραπονούμενοι μιλώντας στο PafosPress.com καταγγέλνουν ότι απο την 1η Νοεμβρίου δεν έλαβαν ακόμη καμία απάντηση έστω και αν έχουν περάσει 4 ολόκληροι μήνες.

Σήμερα το μεσημέρι παραδόθηκαν στην Σχ. Εφορία τα κλειδιά των δυο σχολείων αφού ήδη ενημερώθηκαν οι Διευθύνσεις τους ενώ τα κυλικεία του Νικολαϊδειου και του Αγίου Νεοφύτου θα ανοίξουν κανονικά επειδή δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα οι διευθύνσεις.

Το PafosPress.com επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Σχολικής Εφορίας, Μιχάλη Χαραλάμπους, ζητώντας να μας σχολιάσει γιατί οδηγήθηκαν τα πράγματα σε αυτό το σημείο και γιατί δεν πήραν οι διαχειριστές μια απάντηση, έστω αρνητική. Ο κ. Χαραλάμπους επιβεβαίωσε το πρόβλημα και μετατόπισε τις ευθύνες στο Υπουργείο το οποίο εδώ και τέσσερις μήνες δεν ανταποκρίνεται στα καλέσματα της Σχολικής Εφορίας όπως είπε.

Η Σχολική Εφορία σημείωσε βάσει της σχετικής Νομοθεσίας δεν μπορεί να κάνει κάτι περαιτέρω και ειδικά να αλλάξει όρους υπογεγραμμένου συμβολαίου. Εξαντλήσαμε όλα τα περιθώρεια για να βοηθήσουμε τους επαγγελματίες και να μην δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα, είπεμ ωστόσο απο πλευράς Υπουργείου ακόμη όλοι αναμένουμε μια απάντηση.

Προσωπικά έχω αφήσει δεκάδες μηνύματα για να επικοινωνήσουν μαζί μας αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω είπε χαρακτηριστικά. Την ίδια στιμγή ο κ. Χαραλάμπους ζήτησε την κατανόηση των γονιών για ενδεχόμενη ταλαιπωρία που μπορεί να υποστούν τα παιδιά τους απο την έλλειψη κυλικείου διαβεβαίωσε όμως ότι η Σχολική Εφορία Πάφου εργάζεται για να επιλύσει το πρόβλημα.

 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ