22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Κατέβηκαν ορμητικά τα ποτάμια – Μοναδικές εικόνες (vid)

Αυξημένα είναι τα ποσοστά βροχόπτωσης στην Επαρχία Πάφου το πρώτο τριήμερο του Γενάρη σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κύπρου.

Ενδεικτικό της συνεχούς βροχόπτωσης είναι το ποσοστό του 51% κάλυψης της κανονικής βροχής για τον μήνα το οποίο είναι το υψηλότερο Παγκύπρια και που καταγράφηκε στην Ανατολική πλευρά της Πάφου, στην περιοχή του Αεροδρομίου σε σύγκριση με 40% στα Πλατάνια και 38% στον Σαϊττα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Φυσικό επακόλουθο της έντονης βροχόπτωσης ήταν να κατέβουν ορμητικά οι ποταμοί, Διαρίζος, Ξερός και Έζουσας καθώς και μικρότεροι ποταμοί ή ρυάκια δημιουργώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, ικανοποίηση και κλίμα ευφορίας στους κατοίκους όλης της Επαρχίας.

Η ροή των νερών όμως εκτός από την ευεργετική της πτυχή δημιούργησε και μικροπροβλήματα λόγω υπερχείλισης κυρίως αγροτικών δρόμων: Σύμφωνα με την Αστυνομία κλειστοί είναι οι  δρόμοι:

-Γεφύρι του Τζιελεφού – Άγιος Νικολάος Πάφου

-Μυληκουρίου – Πλατύ – Αγίου Νικολάου.

-Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς -Κουκλιών προς το μνημείο Ευάγγελου Φλωράκη

-Αγίου Νικολάου προς εκδρομικό χώρο Πέρα Βάσας

-Επισκοπής – Νατάς

Από τη βροχόπτωση του τελευταίου 24ώρου η ροή στους επτά Ταμιευτήρες νερού της Πάφου, σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Υδάτων, ξεπέρασε τα τρία εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού από τα συνολικά 5,2 Παγκύπρια, ποσοστό 59%.

Αξίζει να σημειωθεί πως η τελευταία φορά που υπερχείλισαν και τα επτά φράγματα της Πάφου ήταν το 2012 ενώ το 2013 υπερχείλισαν τα πέντε από τα επτά πλην του Μαυροκόλυμπου και της Αρμίνου το οποίο ενισχύει τον Νότιο Αγωγό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ