17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ:  Θα καθαρίσουν το βυθό των Δημοτικών Μπάνιων

“Θα γίνει με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρα καθαρισμού των Ακτών…”, τόνισε ο πρόεδρος των κολυμβητών Ματθαίος Ιεροκηπιώτης


 

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές της Πάφου, σε συνεργασία με το Κέντρο Μελετών και Έρευνας Ακτής, τον Παφιακό Σύλλογο Υποβρυχίου Κυνηγίου, το Καταδυτικό Κέντρο CYDIVE, του Φώτου Σωκράτους και την στήριξη του Δήμου Πάφου, της Πρεσβείας των Ηνωμένων Πολιτειών στην Κύπρο και της Αρχής Λιμένων, διοργανώνουν το το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στις 9.00 π.μ. , καθαρισμό του Βυθού των Δημοτικών Μπάνιων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ierokO πρόεδρος των Χειμερινών Κολυμβητών Πάφου Ματθαίος Ιεροκηπιώτης τόνισε χαρακτηριστικά: ” Με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας καθαρισμού των Ακτών και μέσα στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης των συμπολιτών μας, για τη δημιουργία περιβαλλοντικής συνείδησης αποφασίσαμε ομόφωνα στην τελευταία μας συνεδρίαση, όπως προχωρήσουμε στον καθαρισμό του βυθού των Δημοτικών μας Μπάνιων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την καλή μας φίλη ακτομηχανικό Ξένια Λοιζίδη, για την πολύτιμη βοήθειά της όπως και την πρεσβεία των ΗΠΑ, για την στήριξη τους, όπως επίσης και τον Δήμο Πάφου, τους ψαροντουφεκάδες, την αρχή Λιμένων και το καταδυτικό κέντρο CYDIVE”.

Και κατέληξε ο Ματθαίος Ιεροκηπιώτης: ” Όπως γνωρίζετε, εμείς οι Χειμερινοί Κολυμβητές, είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι, σε θέματα καθαριότητας ειδικά των πανέμορφων ακτών μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια  θέλουμε να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα ότι το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον που μας προσφέρει ο τόπος μας πρέπει να το προφυλάξουμε και να το διατηρούμε καθαρό, ώστε να μπορούμε να το απολαμβάνουμε τόσο εμείς όσο και οι χιλιάδες ξένοι τουρίστες, που μας επισκέπτονται κάθε χρόνο”.

Η εκδήλωση των Χειμερινών κολυμβητών, έχει φέτος, τη δική της ιδιαιτερότητα, καθώς  έχει ενταχθεί στο διεθνές πρόγραμμα Marlisco, το οποίο εξειδικεύεται στη διαχείριση σκουπιδιών θαλάσσης, του οποίου προίσταται η Παφίτισα Ξένια Λοιζίδη, η οποία, πριν τον καθαρισμό του βυθού, θα απευθύνει χαιρετισμό.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ