16.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Η διαφορετική πτήση (CY – S.E.2017) με κυβερνήτες μικρά παιδιά (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυρίες και Κύριοι, και παιδιά χαίρετε! Η κυβερνήτης του Αεροσκάφους – καθηγήτρια – Σαλώμη Ευριπίδου και το πλήρωμα – μικροί μαθητές σας καλοσωσορίζουν στο αεροπλάνο τους, που δημιούργησαν, ένα Airbus τύπου ΜΑΘΗΜΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ στην πτήση CY – S.E.2017, με προορισμό την χώρα της ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ για παιδιά!


της Μαρίας Μασούρα*

Το νέο δημιούργημα των παιδιών είναι σε κομμάτια, είναι δύο αεροπλάνα, τα οποία είναι παρκαρισμένα στο αεροδρόμιο – αίθουσα Ρομποτικής και αναμένουν τις οδηγίες από τον κυβερνήτη και τον πύργο ελέγχου για … απογείωση!
Πραγματικά, άλλο να το λέμε και άλλο να το δει κάποιος από κοντά. Τα παιδιά έχουν κάνει πραγματικά άλματα από όταν άρχισαν μέχρι σήμερα και είναι τυχερά γιατί βρίσκονται όχι μόνο σε ένα πολλά υποσχόμενο Κέντρο Ηλεκτρονικών Υπολογιστών αλλά και με μιά καθηγήτρια που ήδη έχει κάνει την υπόσχεση πράξη.
Οι μικροί μαθητές με πόση ευχέρεια και μαεστρία υλοποιούν τις ιδέες τους και δημιουργούν όλα αυτά τα θαυμαστά ρομποτάκια κάθε φορά, είναι άξιο να αφήσει άφωνο ένα που τα βλέπει!
Εδώ να στήσεις ένα παζλ ή ακόμα και απλά κομμάτια τουβλάκια και δεν είναι κάτι απλό ή εύκολο φανταστείτε τώρα όλο αυτο να στηθεί κομματάκι κομματάκι και με μαεστρία να συνδεθεί με το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού υπολογιστή ώστε να μπορεί να δέχεται εντολή μέσω του προγράμματος που χρησιμοποιείται στο εκπαιδευτικό κέντρο και να βλέπεις εν κινήσει αεροπλάνα, ισθμούς, πυρρογράφο, βάτραχους, σκύλλους, αθλητές , μαϊμουδάκια!
Υποκλίνομαι στα παιδιά που αξιοποιούν το ταλέντο τους και κάνουν πράξη τα όσα διδάσκονται από την ευφάνταστη καθηγήτρια μας και τα συμβουλεύω να συνεχίσουν με όρεξη και προθυμία να προσπαθούν και να μαθαίνουν, ειδικά σε έναν τομέα τόσο δυνατό, που σίγουρα έχει ξεκινήσει και καθημερινά κατακτά όλο και περισσότερους τομείς της ζωή μας.
Η ρομποτική και τα ρομπότ δεν είναι κακό να μπουν στην υπηρεσία του ανθρώπου, όπως πολλοί υποστηρίζουν, γιατί από τον άνθρωπο εξαρτούνται όλα. Αν λοιπόν ο άνθρωπος, με σύναιση και σεβασμό χειριστεί την όλη υπόθεση, δηλαδη την ραγδαία αυτή ανάπτυξη τότε μόνο καλά μπορεί να αποφέρει. Μην ξεχνούμε ότι το μαχαίρι στα χέρια του γιατρού κάνει θαύματα στα χέρια του ληστή είναι που σκοτώνει.
Από την άλλη, είναι μια ευχάριστη και δημιουργική ασχολία – με φουλ μάθηση ποικιλοτρόπος για τα παιδιά αλλά και για οποιον άλλο επιθυμεί να το διδαχθεί και να το βάλει στην ζωη του και θα έχει να του αποφέρει πολλά στο μέλλον. Μπορεί να αποτελέσει μια γερή βάση στην οποία να στηριχθεί δυνατά και δυναμικά το παιδί και να κτίσει το μέλλον του.
Γιατί κακά τα ψέματα αλλά του φρονίμου τα παιδιά πριν πεινασουν μαγειρεύουν…
Και τώρα παρακαλούμε τοποθετήστε τις αποσκευές σας κάτω από το μπροστινό κάθισμα ή στις ειδικές θήκες αποσκευών. Δέστε τις ζώνες ασφαλείας, φέρτε την πλάτη του καθίσματος σας σε όρθια θέση και ασφαλίστε το τραπεζάκι σας. Το κάπνισμα απαγορεύεται καθ’ όλη την πτήση.
Σας ευχόμαστε ένα άνετο και ευχάριστο ταξίδι!!

Η ταχύτητα σκοτώνει

*Δημοσιογράφος

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ