19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ενώπιον δικαστηρίου γιαγιά και εγγονός για λαθροθηρία και εμπορία αγρινού

Στη σύλληψη και δεύτερου προσώπου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου για την υπόθεση λαθροθηρίας και εμπορίας αγρινού, στην κοινότητα Καναβιού της Επαρχίας Πάφου.

Πρόκειται για 26χρονο εγγονό της 60χρονης που είχε συλληφθεί για την υπόθεση αρχικά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε έρευνα που διενεργήθηκε σε κατοικία στην κοινότητα της Καναβιού από μέλη της Υπηρεσίας Θήρας εντοπίστηκε ένα αγρινό γδαρμένο σε καταψύκτη και τεμαχισμένο σε κομμάτια, δέρμα και κρανίο αγρινού, ένα μαχαίρι, μπαλτάδες, διάφορα εργαλεία, ένα κυνηγετικό όπλο καθώς και αριθμός απαγορευμένων φυσιγγίων που χρησιμοποιούνται για τη θανάτωση μεγάλων ζώων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην οικία βρέθηκε αποκεφαλισμένο το κορμί του ζώου που εκτιμάται ότι είναι αγρινό ενώ στην αυλή της κατοικίας το κεφάλι του αγρινού με τα κέρατα και το δέρμα.

Μετά από έρευνες δύο ημερών η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη μιας γυναίκας ηλικίας 60 ετών από την Καναβιού, η οποία ανακρινόμενη αρνείται κάθε ανάμειξη με την υπόθεση και έδωσε στην Αστυνομία διάφορους ισχυρισμούς οι οποίοι εξετάζονται.

Για την υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην ανάκριση και άλλων προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται, ενώ ακολούθως εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και προχώρησε γύρω στις 21:00 χθες στη σύλληψη του 26χρονου.

Τα δύο πρόσωπα, τόσο η 60χρονη όσο και ο εγγονός της, αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον της δικαιοσύνης.

Στην κυπριακή νομοθεσία, το αγρινό ορίζεται ως αυστηρά προστατευόμενο είδος. Το Ταμείο Θήρας του Υπουργείου Εσωτερικών που είναι υπεύθυνο για τη διαχείριση του είδους αυτού, δραστηριοποιείται στην εντατική διαχείριση του αγρινού για περισσότερα από 15 χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ