19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

ΠΑΦΟΣ: Εντονότατη σήμερα Παρασκεύη η παρουσία της Αστυνομίας

Πιο έντονη αναμένεται να είναι σήμερα Παρασκεύη 3 Νοεμβρίου η παρουσία της Αστυνομίας στην Πάφο στα πλαίσια της εκστρατείας για ελέγχο οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και παραβίαση φωτεινών σηματοδοτών.

«Η απόσπαση της προσοχής του οδηγού, σε διεθνές επίπεδο, εντάσσεται στους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν κατά πολύ στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε τροχαία σύγκρουση. Μάλιστα, καθοριστικό ρόλο διαδραματίζει και η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση», σημειώνει σε σχετική ανάρτησή της η Αστυνομία Κύπρου.

Σύμφωνα, λοιπόν με τα στατιστικά αυτά, περίπου ένα στα τέσσερα θανατηφόρα δυστυχήματα, ή ποσοστό 24,89%, είχε ως κύρια αιτία την αμελή και απρόσεκτη οδήγηση. Τα στατιστικά αυτά είτε σε ευρωπαϊκό, είτε σε κυπριακό επίπεδο, φανερώνουν σαφώς τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για το λόγο αυτό και με σκοπό τη μείωση των τροχαίων συγκρούσεων αλλά και την εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης, η Αστυνομία Κύπρου διεξάγει εκστρατεία ελέγχου της οδήγησης χωρίς ελεύθερα χέρια και της παραβίασης των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας.

Οπότε χωρίς δεύτερη σκέψη ΟΔΗΓΟΙ ΠΡΟΣΟΧΗ, πάντα όχι μόνο σήμερα. 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ