24.9 C
Paphos
Sunday, May 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Εμπρηστές καίνε την Πάφο- Στόχος και ο Ακάμας- 25 πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο

Σε εικοσιπέντε περιπτώσεις κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία Πάφου για την κατάσβεση αντίστοιχων πυρκαγιών στην Επαρχία Πάφου.

Από τις 04:39 το πρωί του Σαββάτου μέχρι και χτες το βράδυ ο πυροσβεστικός σταθμός Πάφου και οι αγροτικοί σταθμοί της Επαρχίας κλήθηκαν σε 25 περιπτώσεις για την κατάσβεση φωτιάς μεταξύ άλλων στην Πέγεια, στο Σκούλι,στην Τρεμιθούσα, στην Πελαθούσα, στο Προδρόμι ,στο Πολέμι , στο Κάθηκα στο Φαράγγι του Άβακα, στο Λατσί, στην Σίμου, στην Αγία Βαρβάρα, στην περιοχή “Σαραμά”,στην Ίνεια, στην Πόλη Χρυσοχούς, στην Χλώρακα και σε άλλες περιοχές.

Για την κατάσβεση της τελευταίας πυρκαγιάς του Σαββατοκύριακου που ξέσπασε σε αγροτική περιοχή στο Σκούλι στις 18:50 χτες επέδραμε ένα όχημα της πυροσβεστικής ενώ η φωτιά κατέκαψε ένα εκτάριο ξηρά χόρτα, άγριας βλάστησης και οπωροφόρων δέντρων.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η μεγαλύτερη πυρκαγιά ξέσπασε χτες στις 07.52 το πρωί στην περιοχή “Λάκι “ Πέγειας και για την κατάσβεση της επέδραμαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις λόγω του δύσβατου της περιοχής.

Η φωτιά κατασβέστηκε μετά από τρεις ώρες με την συνδρομή συνολικά 6 πυροσβεστικών οχημάτων από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Πάφου και Σταθμό Υπαίθρου Στρουμπιού και 1 καδενοφόρο όχημα της επαρχιακής Διοίκησης.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε πλησίον κατοικημένης περιοχής και η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας απέτρεψε επέκταση της σε κατοικίες.

Η πυρκαγιά, από την οποία επηρεάστηκαν ηλεκτρικά καλώδια, κατέκαυσε συνολική έκταση 1 1/2 περίπου εκταρίου από ξηρά χόρτα , άγρια βλάστηση και αριθμό δέντρων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ