19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Διερωτούνται γιατί θα πληρώσουν 3€ φόρο Κοιμητηρίου οι Παφίτες;

Αρκετοί συμπολίτες μας επικοινώνησαν με το PafosPress τις τελευταίες δύο ημέρες ερωτόντας μας αν γνωρίζουμε γιατί στο τιμολόγιο του νερού τους περιλαμβάνεται ένας φόρος 3.00€ για το κοιμητήριο. 


Οι αντιδράσεις μάλιστα ήταν τέτοιες και τα ερωτήματα πολλά που μεταξυ άλλων ερωτηθήκαμε τι γίνεται αν κάποιος δεν θέλει να θαφτεί αλλά ίσως θα θελήσει να αποτεφρωθεί, αν κάποιος δεν είναι απο την Πάφο και θα θαφτεί κάπου αλλού, ας πούμε στο χωριό του που ήδη αγόρασε οικογενειακό τάφο, αν κάποιος μέχρι να πεθάνει δεν θα διαμένει τελικά στην Πάφο και πολλά άλλα.

Διερωτούνται μάλιστα οι αναγνώστες του PafosPress αν ο σχετικός φόρος επιβάλλεται μόνο στους μόνιμους κατοίκους ενός Δήμου και αν τα χρήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καθαριότητα του κοιμητηρίου, την επέκταση ή την περίφραξή του;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ψάχνωντας το λίγο διαπιστώσαμε στον περί Κοιμητηρίων (Ταφή και Εκταφή) Νόμο (Ν.257(1) 2004 οι κάτοικοι πληρώνουν φόρο κοιμητηρίου για αγορά γης και περίφραξής του αναλόγως της οικονομικής δύναμης, με δόσεις και με δικαίωμα ένστασης στον υπουργό. Επίσης, τα έσοδα του κοιμητηρίου χρησιμοποιούνται για τη συντήρησή του.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο διακανονισμπος στον οποίο προχώρησε ο Δήμος Πάφου και μοίρασε το ποσό δέκα τρίμηνα και θα πληρωθούν σύνολο 30€.

Να θυμίσουμε πως ο Δήμος Πάφου πριν δύο μέρες προκήρυξε προσφορές για επέκταση του κοιμητηρίου στην περιοχή Έξω Βρύσης για την κατασκευή 392 νέων τάφων, με συνολική δαπάνη 265.000 ευρώ, σε τεμάχιο έκτασης 4.000 τ.μ., που εφάπτεται του υφισταμένου κοιμητηρίου, στην περιοχή Έξω Βρύσης, το οποίο αγοράστηκε πρόσφατα για τον σκοπό αυτό. Η αγορά του τεμαχίου για την επέκταση του υφιστάμενου κοιμητηρίου κρίθηκε ως απολύτως αναγκαία, αφού η επιλογή για κατασκευή νέου κοιμητηρίου στην περιοχή της Αχέλειας αποδείχτηκε όχι μόνο πολυδάπανη, αλλά και ιδιαίτερα χρονοβόρα, αναφέρεται.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ