17.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΦΟΣ: Γιατί δεν εγκαταστάθηκε το Seatrac στην παραλία ΣΟΔΑΠ; Σοβαρές καταγγελίες για τον Δήμο Πάφου

Η Πάφος ήταν μια από τις τέσσερις πόλεις στη χώρα μας, η οποία εντάχθηκε σε έργο για δημιουργία προσβάσιμων παραλιών το 2012 και τους παραχωρήθηκε δωρεάν ένα αυτόνομο σύστημα πρόσβασης στη θάλασσα Seatrac αξίας €30.000, αλλά δυστυχώς φέτος ο Δήμος Πάφου δεν έχει εγκαταστήσει το σύστημα Seatrac στην παραλία ΣΟΔΑΠ για την οποία παραχωρήθηκε, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Πρόεδρος Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης.



“Όχι μόνο δεν το εγκατέστησαν αλλά ούτε απάντησαν στις επιστολές μας και στο αίτημα μας σε περίπτωση που δεν είχαν σκοπό να το εγκαταστήσουν να μας το παραχωρήσουν για να τοποθετηθεί σε άλλο Δήμο αφού αποτελεί περιζήτητο σύστημα το οποίο αναβαθμίζει ουσιαστικά τις υποδομές για άτομα με σοβαρές κινητικές αναπηρίες. Πρώτη μας επιστολή ημερομηνίας 24/10/2016, δεύτερη 26/4/2017, τρίτη 26/6/2017, ακολούθησαν τηλεφωνικές υπενθυμίσεις, συνομιλία με τον Δημοτικό Γραμματέα χωρίς απάντηση. Στις 21/7/2017 μετά από δικό μας τηλεφώνημα ξανά, μάθαμε προφορικά ότι αποφάσισαν να μην το εγκαταστήσουν και να το επιστρέψουν. Έφυγε και ο Ιούλης και το σύστημα βρίσκεται στην αδράνεια”, προσθέτει.

“Περιμένουμε περισσότερα Δήμαρχε και Δημοτικό Συμβούλιο Πάφου για την ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών στο Δήμο σας με στόχο την καλύτερη κοινωνική ενσωμάτωση των ΑμεΑ. Εσείς αλήθεια για ποιον πολιτισμό κόπτεστε φέτος και ποιον προβάλλετε; Γιατί το επίπεδο πολιτισμού κάθε κοινωνίας συνδέεται άμεσα με τις υπηρεσίες και υποδομές προς τα άτομα με αναπηρίες. Και να είστε σίγουροι ότι ειδικά οι ξένοι το παρατηρούν”, συμπληρώνει, ο κ. Λαμπριανίδης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πηγή: ΚΥΠΕ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ