19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Γιατί ακυρώνουν τις άδειες τους οι γιατροί Πρώτων Βοηθειών του Νοσοκομείου;

Στο πόστο τους θα παραμείνουν οι ιατροί των Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου χωρίς να πάρουν καλοκαιρινές άδειες προκειμένου να μη δημιουργηθούν προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Τμήματος.

Το πρόβλημα της υποστελέχωσης οξύνεται ακόμη περισσότερο την καλοκαιρινή περίοδο, αφού η πόλη και Επαρχία Πάφου κατακλύζεται από πολλές χιλιάδες επισκέπτες.

Σήμερα το Τμήμα στελεχώνεται από δέκα ιατρούς γεγονός που δημιουργεί προβλήματα στην αποτελεσματική λειτουργία του.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αποτέλεσμα της κατάστασης είναι οι ιατροί να ακυρώνουν τις θερινές τους διακοπές και τις άδειες τους.

Η υπεύθυνη του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών Νεοφύτα Χρυσάνθου  ανέφερε πως το ιατρικό προσωπικό του τμήματος της αποφάσισε να ακυρώσει τις διακοπές τους ενόψει και των μεγάλων προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.

Η κ. Χρυσάνθου σημείωσε πως το Τμήμα των Πρώτων Βοηθειών είναι από τα πιο νευραλγικά τμήματα του κρατικού νοσηλευτηρίου της Πάφου και σε καθημερινή βάση δέχεται εκατοντάδες επισκέπτες.

Ενδεικτικά είπε πως στο παρελθόν το Τμήμα της στελεχώνονταν με 13 ιατρούς, ενώ από τις 30 Ιουλίου ο αριθμός μειώνεται στους 10 ιατρούς λόγω αφυπηρετικής άδειας ιατρού.

Σύμφωνα με την ιατρό, η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ υποστηρίζει ότι οι ιατροί του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών έχουν κάθε δικαίωμα να λάβουν τις θερινές τους άδειες, ωστόσο, οι ιατροί για την εύρυθμη λειτουργία του τμήματος αποφάσισαν να ακυρώσουν τις διακοπές τους.

Υπάρχουν κάποιες ώρες σημείωσε που ο αριθμός  των ασθενών είναι αυξημένος, με αποτέλεσμα να δημιουργείται το αδιαχώρητο στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ