20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αυτή είναι η επίσημη εκδοχή με τον 20χρονο που “πνίγηκε” με το σουβλάκι

Στον 20χρονο νεαρό που παρολίγο να πνιγεί από κομμάτι κρέας στην Πόλη Χρυσοχούς και αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πόλης και ακολούθως στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αναφέρθηκε με σημερινές του δηλώσεις ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου Σπύρος Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου είπε πως για αποκατάσταση της αλήθειας με το θέμα του νεαρού ,ο 20χρονος αφίχθη στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας ,η ιατρός των Πρώτων Βοηθειών ειδοποίησε την χειρουργική κλινική και μετέπειτα ειδοποιήθηκε η γαστρεντερολόγος.

Η γαστρεντερολόγος του ΓΝ Πάφου, είπε ο κ.Γεωργίου, αν και δεν εφημερεύει στο Νοσοκομείο, εντούτοις κλήθηκε και έδωσε οδηγίες στην ιατρό για χορήγηση φαρμάκου και ανέμενε να της απαντήσουν για την κατάσταση του νεαρού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Γεωργίου είπε πως στις 07:45 η ιατρός αφίχθη ανέλαβε την γαστροσκόπηση και σήμερα ο νεαρός λαμβάνει εξιτήριο από το Γενικό Νοσοκομείο Πάφου με πλήρη αποκατάσταση της υγείας του.

Ερωτηθείς ο Διευθυντής του ΓΝ Πάφου για πιο λόγω αφού ανταποκρίθηκε η γαστρεντερολόγος, κλήθηκε βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα , ο κ. Γεωργίου είπε πως “κακώς κλήθηκε ιδιώτης ιατρός “.

Έπρεπε να γίνει συνεννόηση με την γαστρεντερολόγο και μετά να ειδοποιηθεί ιδιώτης ιατρός.

Πρόσθεσε δε, πως στην Κύπρο τόσο οι γαστρεντερολόγοι όσο και άλλες ειδικότητες δεν βρίσκονται σε εφημερία αλλά η συγκεκριμένη ιατρός δεν είπε “όχι “ όταν της ζητήθηκε να δώσει την βοήθεια της.

Ο 20χρονος είχε τύχη βουνό. Πνίγηκε ενώ έτρωγε σουβλάκι στην περιοχή της Πόλης Χρυσοχούς.

Διακομίσθηκε στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Πόλης και ακολούθως στο Νοσοκομείο Πάφου όπου υποβλήθηκε σε γαστροσκόπηση και στη συνέχεια έγινε η εισαγωγή του για προληπτικούς λόγους.

Όπως είχε αναφερθεί χθες, οι δύο επί καθήκοντι ιατροί οι οποίοι ήταν καθήκον στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου αναγκάστηκαν να καλέσουν δύο ειδικούς ιατρούς στις 04:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας, ωστόσο λόγω της αργοπορίας τους να προστρέξουν, κλήθηκε βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.

Στο Τμήμα προσήλθε και η υπεύθυνη του Τμήματος Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του ΓΝ Πάφου για να προσφέρει βοήθεια.

Τα προβλήματα στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών, φέρεται να οξύνθηκαν από την Πέμπτη, όταν και δεύτερος ιατρός πήρε άδεια ασθενείας και ήδη με μειωμένο προσωπικό δεν μπορούσαν να καλυφθούν οι ανάγκες του Τμήματος.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ