18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αποβιβάστηκαν στα κατεχόμενα τελικά οι μετανάστες- Σε επιφυλακή οι Αρχές

Στα κατεχόμενα ρυμουλκήθηκε τελικά το πλοιάριο με τους μετανάστες από τη Συρία που έφτασαν στην Κύπρο νωρίς το απόγευμα στα παράλια των Κοκκίνων στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας σύμφωνα με αποκλειστικές και διασταυρωμένες πληροφορίες του PafosPress.com . 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν περίπου 50-60 άτομα είχε ακινητοποιηθεί ανοικτά του Κάτω Πύργου, δίπλα από το Κόκκινα από στρατιωτικό σκάφος του ψευδοκράτους.

Όπως πληροφορούμαστε στην περιοχή υπήρχε και σκάφος της Λιμενικής το οποίο περιπολούσε στο σημείο μετά την πληροφορία που λήφθηκε νωρίς το απόγευμα και την οποία πρώτοι μεταδώσαμε ότι στα ραντάρ της Κυπριακής Δημοκρατίας εντοπίστηκε στόχος αγνώστου προέλευσης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Τελικά το σκάφος του κατοχικού στρατού ρυμούλκησε το πλοιάριο με τους μετανάστες στις κατεχόμενες περιοχές ωστόσο οι Αρχές της Δημοκρατίας, Λιμενική και Αστυνομία, εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή αφού δεν αποκλείεται, όπως άλλωστε συνέβη και στο παρελθόν στην πορεία οι μετανάστες να περάσουν περπατητοί στις ελεύθερες περιοχές.

Νωρίτερα σήμερα στην Κύπρο έφτασαν άτυποι μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν απο πλοιάριο στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου στον Πρωταρά. Συνολικά διασώθηκαν 101 άτομα, 88 άνδρες, 6 γυναίκες, 6 ανήλικα παιδιά, ηλικίας από 2 μέχρι 17 χρόνων και ένα βρέφος. Όπως ανέφεραν στην Αστυνομία είναι από τη Συρία και ξεκίνησαν με σκάφος από τη Μερσίνη της Τουρκίας.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ