21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αν δείτε αυτόν τον ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟ καλέστε την Αστυνομία

Η Αστυνομία αναζητεί τον AHMED BADAWI, 25 χρόνων από τη Συρία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες για είσοδο ή παραμονή στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας και λαθρεμπόριο μεταναστών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 02/08/2016 στην τοποθεσία «ΑΚΤΗ» έδαφος του χωριού Πηγαίνεια.


Ο 25χρονος που αναζητεί η Αστυνομία φαίνεται να είναι το πρόσωπο που βοήθησε στη διαφυγή τριών γυναικών και τεσσάρων παιδιών που αφίχθησαν στις 2 τρέχοντος στην τοποθεσία «ΑΚΤΗ», έδαφος του χωριού Πηγαίνεια.

Η Αστυνομία, με σχετική ανακοίνωση, παρακαλεί οποιονδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Μόρφου ή τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη 1460 ή μέσω της ηλεκτρονικής φόρμας «Καταγγελία Εγκλήματος» στο Application της Αστυνομίας Κύπρου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στο μεταξύ, στις 20 Αυγούστου ανανεώθηκε η κράτηση του 37χρονου από τη Συρία που φέρεται να είναι ο διακινητής των μεταναστών στον Πύργο Τηλλυρίας για άλλες 5 μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και συνδρομής και βοήθειας σε απαγορευμένους μετανάστες.

H πληροφορία για άφιξη μεταναστών στην τοποθεσία “ AKTH” στις 3 Αυγούστου έθεσε σε κινητοποίηση τις αρμόδιες Αρχές του Κράτους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μέλη του αστυνομικού σταθμού Κάτω Πύργου Τηλλυρίας είχαν μεταβεί στη σκηνή, και ύστερα από επιτόπιες εξετάσεις που διενήργησαν, διαπίστωσαν πως πρόκειται για εννέα πρόσωπα από τη Συρία, τα οποία εντοπίστηκαν, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σε θαλάσσια περιοχή.

Οι δύο εκ των εννέα νοσηλεύτηκαν στο ΓΝ Πάφου, οι τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου, και στους τρεις πέρασαν χειροπέδες.

Το σκάφος που τους μετέφερε ωστόσο δεν έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, τρεις γυναίκες και τέσσερα παιδιά κατάφεραν να διαφύγουν και γίνονται εντατικές έρευνες για εντοπισμό τους.

Ένας από τους Σύριους, που φαίνεται ότι είναι ο διακινητής, στην προσπάθειά του να διαφύγει των αστυνομικών, έπεσε από ύψος σε πετρώδη περιοχή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο πόδι. Πρόκειται για τον 37χρονο η κράτηση του οποίου ανανεώθηκε για άλλες πέντε μέρες. Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Ένας ακόμα εκ των μεταναστών νοσηλεύτηκε στο ΓΝΠ ο οποίος φαίνεται ότι είχε ασθενήσει πριν την άφιξή του στο κυπριακό έδαφος.

Από τους υπόλοιπους μετανάστες, τέσσερις μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου. Τρεις ανακρίθηκαν για πάρα πολλές ώρες στην Αστυνομία του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας. Μετά το πέρας εξεδόθησαν και για τους 3 εντάλματα σύλληψης και προσήχθησαν ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Στην κατοχή του 37χρονου, φερόμενου ως διακινητή, εντοπίστηκε μια άδεια παραμονής για την οποία οι ανακριτικές Αρχές διεξήγαγαν έρευνες για να διαπιστωθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκε η συγκεκριμένη άδεια παραμονής στην κατοχή του.
Ο 37χρονος, είπε η εξεταστής, διαμένει στη Χλώρακα, ζει και εργάζεται στις ελεύθερες περιοχές και είναι το πρόσωπο που μετέβη στην Ακτή των Πηγαινειών προκειμένου να παραλάβει τους μετανάστες που αποβίβασε ταχύπλοο σκάφος που αναχώρησε από τη Μερσίνα της Τουρκίας.

Εναντίον των υπόλοιπων μεταναστών που είχαν συλληφθεί καταχωρήθηκε υπόθεση στο δικαστήριο.

Το ΤΑΕ Μόρφου διερευνά την υπόθεση.

image735 (10)

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ