26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ανησυχούν οι πολύτεχνοι

Το θέμα της υπογεννητικότητας είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Οργάνωση Πολυτέκνων , σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Λεόντιο Τσέλεπο που αποχωρεί οικειοθελώς από την Οργάνωση περί τα τέλη του χρόνου μετά από 34 χρόνια .

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Τσέλεπος ανέφερε πως σε έρευνα που διενήργησε η Οργάνωση Πολύτεκνων οικογενειών διαφάνηκε ότι εάν συνεχίσει έτσι ως έχει η κατάσταση – οποιαδήποτε κυβέρνηση και εάν είναι στην εξουσία – το 2000 ο ελληνισμός θα είναι μειονότητα.

Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της Επαρχιακής Οργάνωσης Πολυτέκνων Πάφου ανέφερε πως κάποτε η Πάφος ήταν πρωτοπόρα στις γεννήσεις ενώ σήμερα οι οικογένειες δεν τεκνοποιούν τρίτο παιδί.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση να δώσει τέτοια κίνητρα ώστε να μην υπάρξουν προβλήματα υπογεννητικότητας. Πρέπει είπε χαρακτηριστικά η κυβέρνηση να δώσει τα διπλάσια και τα τριπλάσια για να προσελκύσει μανάδες να τεκνοποιήσουν τρίτο ή και τέταρτο παιδί.

Πρόσθεσε δε, πως οι πολύτεκνοι μετά την κρίση, έχουν χάσει από τα δικαιώματα που λάμβαναν προηγουμένως περίπου 80 εκατ. Παραδέχτηκε ωστόσο πως η κυβέρνηση έχει επαναφέρει πολλά από εκείνα τα οποία χάθηκαν όπως το επίδομα μάνας, την φοιτητική χορηγία , δωρεάν διακίνηση των μαθητών πολύτεκνων οικογενειών και άλλα.

Ακολούθως ο κ. Τσέλεπος ευχαρίστησε τους πολύτεκνους για την αγάπη και στοργή που του επέδειξαν με το πρόσφατο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισαν.

“Χαλάλι για ότι έκανα για τους πολύτεκνους”. Ο κ. Τσέλεπος ανακοίνωσε μάλιστα πως η Γραμματεία της Παγκύπριας Οργάνωσης Πολυτέκνων αναμένεται να τιμήσουν τόσο τον ίδιο όσο και την σύζυγο του Ελενίτσα για την συμπαράσταση της στον αγώνα των πολυτέκνων οικογενειών .

Ενδεικτικά ο κ Τσέλεπος είπε “ η γυναίκα μου είχε σταθεί δίπλα μου τα πρώτα οκτώ χρόνια που είχα κάνει το Γραφείο Πολυτέκνων μετά από βοήθεια του μακαριστού Χριστόδουλου Βενιαμίν ”.

Σημειώνεται πως η σύζυγος του κ. Τσέλεπου πρόσφερε τις υπηρεσίες της για σειρά ετών στην Επαρχιακή Οργάνωση Πολυτέκνων αφιλοκερδώς.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ