12.9 C
Paphos
Tuesday, March 19, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ανακαλύψαμε το “κρυμμένο” ξωκλήσι του Σταυρού στον Ακάμα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Η σημερινή γιορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες της Ορθοδοξίας. Στην Κύπρο η εκκλησία του Τίμιου Σταυρού στο Όμοδος είναι η πιο γνωστή και αυτή που ο κόσμος κάθε 14 Σεπτεμβρίου επισκέπτεται περισσότερο.

Υπάρχει όμως και στην Πάφο μια αντίστοιχη, μικρότερη βεβαία, εκκλησία του Τιμίου Σταυρού, άγνωστη στο ευρύ κοινό και βρίσκεται στην περιοχή Τοξεύτρας στον Ακάμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Για να επισκεφθεί κάποιος το ξωκλήσι το οποίο μέχρι πριν μερικά χρόνια ήταν μισοθαμμένο στη γη πρέπει πρώτα να φτάσει στην εκκλησία της Οσίας Ματρώνας της Αόμματης και ακολούθως να προχωρήσει βαθιά μέσα στην Τοξεύτρα για να φτάσει στο ξωκλήσι.

Καθ’ όλη τη διαδρομή σχετικές πινακίδες θα σας καθοδηγήσουν για να φτάσετε στην περιοχή.

Το μικρό εκκλησάκι του Τιμίου Σταυρού με την πάροδο του χρόνου και με την αγάπη του κόσμου αλλά και των αρχών, (Μητρόπολη και ΣΠΕ Πέγειας), εξοπλίστηκε και απέκτησε την σημερινή του μορφή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο PafosPress.com ο κ. Γιώργος Ιακώβου γνωστός ως Τσιάκκος, ο οποίος εργαζόταν στην Μητρόπολη για 40 χρόνια η γη στην περιοχή ανήκει στην Μητρόπολη Πάφου και παλαιότερα είχε πολύ περισσότερα δέντρα, όπως μπανανιές, γκρέιπφρουτ, μαντόρες και αμπέλια.

Όπως μας ανέφερε στα παλαιότερα χρόνια, τον καιρό που Μητροπολίτης ήταν ο Γεννάδιος η Μητρόπολη στην περιοχή διατηρούσε και κοπάδι με κατσίκες και πρόβατα.

Απαγορεύεται η χρήση μερική ή όλική τόσο του κειμένου όσο και των φωτογραφιών χωρίς την άδεια του PafosPress.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ