19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Αθώος και ελεύθερος μετά απο 3 χρόνια ο δημοτικός υπάλληλος για τα παρκόμετρα (NTOKOYMENTO)

Αθώος με ομόφωνη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου μετά απο έφεση που καταχώρησε αφέθηκε ο δημοτικός υπάλληλος του Δήμου Πάφου ο οποίος είχε φυλακιστεί για την υπόθεση με τα παρκόμετρα. 


Το Εφετείο του Ανωτάτου Δικαστηρίου το οποίο πήρε την απόφαση στις 2 Μαϊου έκρινε δευτεροδίκως πετυχημένη την Έφεση που καταχώρισε ο ίδιος μέσω του δικηγορικού γραφείου ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ Κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Δ.Ε.Π.Ε. και ως εκ τούτου ότι ο δημοτικός υπάλληλος αθωώνεται και απαλλάσσεται απο τις κατηγορίες που είχε σε βάρος.

Που στηρίχθηκε η απόφαση;

Η ταχύτητα σκοτώνει

Οι δικαστές οι οποίοι αποτελούσαν την τριμελή σύνθεση του Εφετείου, οι κύριοι Νικολάτος, Παρπαρινός και Λιάτσος οδηγήθηκαν στην απόφασή τους αφού όπως αναγράφεται και στην απόφαση που εξασφαλίσαμε (ΒΛΕΠΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΙΟ ΚΑΤΩ) ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας, βλέπε ΜΚ36, δεν είχε την επιστημονική επάρκεια να γνωματεύσει για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζει ο υπάλληλος του Δήμου.

Η πρωτόδικη απόφαση στηρίχτηκε στη μαρτυρία ενός λογιστή, ο οποίος κατέθεσε σχετικά με τη λειτουργία των κερματοδεκτών. Το Κακουργιοδικείο έκρινε τη μαρτυρία του σαν να ήταν πραγματογνώμονας, γεγονός το οποίο έτυχε έντονης αποδοκιμασίας από το τριμελές Εφετείο.

Αναλύοντας εκτενώς την εν λόγω μαρτυρία, το Εφετείο διαπίστωσε ότι «είναι προφανές ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας δεν ήταν πραγματογνώμονας επί θεμάτων λειτουργίας των μηχανών-κερματοδεκτών. Δεν είχε ούτε ακαδημαϊκές γνώσεις, ούτε και εμπειρία και, όπως και ο ίδιος παραδέχθηκε, ήταν ένας λογιστής, ο οποίος προσπάθησε, μέσα σ’ έναν μήνα, να αντιληφθεί και να πληροφορηθεί τον τρόπο λειτουργίας τους.

Τι μέλλει γενέσθαι;

Το ερώτημα για πολλούς είναι τι γίνεται τώρα και πως αποκαθίσταται η υπόλειψη, ακόμη και η επαγγελματική ενασχόλισει του πρώην καταδικασθέντος δημοτικού υπαλλήλου.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει τo PafosPress.com, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο Δήμος Πάφου είναι υποχρεωμένος με βάση την κείμενη Νομοθεσία και δεδομένης της δευτερόδικης αθωωτικής απόφαση του Ανωτάτου είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει να εργοδοτεί τον υπάλληλο του και βεβαίως να του καταβάλει όλες τις οικονομικές απολαβές τις οποίες του είχε αποκόψει ενώ αυτός τελούσε σε διαθεσιμότητα, ήτοι το 50% του μισθού του, επί το χρονικό διάστημα που ήταν εκτός υπηρεσίας, πρωτού καταδικαστεί.

Δεδομένο πρέπει να θεωρείται, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, ότι ο δημοτικός υπάλληλος με τη σειρά του θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη και θα διεκδικήσει αποζημιώσεις για την εσφαλμένη απόφαση, όπως έχει τελικά αποδειχθεί, να παραμείνει για χρονικό διάστημα σχεδόν τριών χρόνων στη φυλακή.

Μάριος Ιγνατίου

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ