22.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ένοχος 60χρονος Βρετανός για σεξουαλική εκμετάλλευση 11χρονης

Ένοχο έκρινε το Κακουργιοδικείο Πάφου τον 60χρονο για την υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης και άσεμνης επίθεσης σε βάρος 11χρονης.

Η υπόθεση ορίστηκε νέου για της 23 Ιουνίου.

Το δικαστήριο έκρινε τον 60χρονο ένοχο σε 6 από τις 13 κατηγορίες που αντιμετωπίζει που αφορούν σεξουαλική εκμετάλλευση της 11χρονης σε διάφορες ημερομηνίες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Στην επόμενη δικάσιμο θα αγορεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης του 60χρονου Βρετανού, δικηγόρος Κώστας Σιαηλής για μετριασμό της ποινής και ακολούθως το δικαστήριο θα επιβάλει την ποινή του.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές που κρατείται ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο κεκλεισμένων των θυρών.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει στις 17 Δεκεμβρίου με την κατάθεσης της 11χρονης.

Σημειώνεται ότι αρχικά η σύλληψη του 60χρονου έγινε την 1η Σεπτεμβρίου στις 15:50 για διευκόλυνση των ανακρίσεων σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκου και άσεμνης επίθεσης μετά την καταγγελία συγγενικών προσώπων 11χρονης από την Πάφο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Ιουνίου – Αύγουστο του 2015, ο 60χρονος από τη Βρετανία μόνιμος κάτοικος Κύπρου φέρεται πως κακοποιούσε σεξουαλικά το 11χρονο κοριτσάκι.

Ο 60χρονος διατηρούσε φιλικές σχέσεις με την οικογένεια της 11χρονης και ήταν σε θέση να επισκέπτεται την οικογένεια στο σπίτι τους.

Η 11χρονη φέρεται να εκμυστηρεύτηκε τις παρενοχλήσεις σε συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο ακολούθως προχώρησε στην καταγγελία της υπόθεσης στην Αστυνομία. Η Αστυνομία αμέσως άρχισε την εξέταση της υπόθεσης αρχικά με την κατάθεση από την 11χρονη και ακολούθως από το οικογενειακό της περιβάλλον.

Την Κατηγορούσα Αρχή εκπροσωπεί η Α’ δημόσιος κατήγορος Ξένια Ξενοφώντος.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ