21.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

ΠΑΦΟΣ: Ένας γάμος γεμάτος συγκίνηση στην Αγία Ματρώνα στην Πέγεια… Μια ιστορία σαν παραμύθι [φωτος]

Μεγάλη συγκίνηση στο γάμο της Μαρίας Αερεινιώτη

Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι καλοί ανθρώποι…

Ανθρώποι ψυχής και καρδιάς με γαλήνη στο πρόσωπο και πολύ αγάπη…

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μια ιστορία παραμύθι αποτελεί η ζωή της Μαρίας Αερεινιώτη της κοπέλας που πριν λίγα χρόνια ευεργετήθηκε από την Αγία Ματρώνα.

Αυτό ήταν το έναυσμα για να δημιουργήσει με την συμπαράσταση του Ανδρέα Αθανασιάδη , καλό της φίλο αλλά και την πρωτοβολία πολλών ανθρώπων το μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε μια πανοραμική τοποθεσία στην περιοχή της Τοξεύτρας στην Πέγεια.
Στην όλη προσπάθεια και η έμπρακτη στήριξη του Μητροπολίτη Πάφου .

Χθες Κυριακή η μέρα ήταν σημαντική για δύο ανθρώπους, τις οικογένειες τους αλλά και τους φίλους τους. Τελέστηκε στις 18:30 ο γάμος της Μαρίας με τον εκλεκτό της καρδιάς της Σέργιο και που αλλού… στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας στον Ακάμα από τον χωρεπίσκοπο Αρσινόης Νεκτάριο.

Συγγενείς και φίλοι εκεί. Διάχυτη η συγκίνηση σε όλους .

Η Μαρία Αερινιώτη ηλικίας 28 ετών τότε ,30 ετών σήμερα , πολιτικός μηχανικός, που πέρασε πρόβλημα υγείας μετά την διάγνωση της από λευχαιμία και η οποία θεραπεύτηκε είχε εδώ και καιρό εκφράσει την επιθυμία της να δημιουργήσει την μικρή εκκλησία.

Ταλαιπωρηθήκαμε είπε , αλλά καταφέραμε και φέραμε εις πέρας το όνειρο μας.
Ο Ανδρέας Αθανασιάδης που και αυτός αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην ζωή του, γνωρίστηκε με την Μαρία μετά την διάγνωση της στο Νοσοκομείο.
Τα δύο νέα παιδιά έβαλαν στόχο τους την ανέγερση της μικρής εκκλησίας, και τα κατάφεραν.
Ο Πανίκος Αερινιώτης πατέρας της Μαρίας ευχαρίστησε τους ομογενείς που στήριξαν την προσπάθεια αλλά και τους υπόλοιπους πιστούς που είτε με οικονομική ενίσχυση , είτε με χειρωνακτική εργασία – όπως είπε- συνέβαλαν σ’ αυτή την προσπάθεια.
Ο κ. Αερινιώτης εξέφρασε την συγκίνηση του σημειώνοντας πως η πίστη των δύο νέων παιδιών συνέβαλε στην ανέγερση της μικρής εκκλησίας της Αγίας Ματρώνας , δίπλα από μια τοποθεσία που κάλλιστα μπορεί να χαρακτηριστεί επίγειος παράδεισος.
Αξίζει να αναφερθεί πως η Μαρία Αερινιώτη έμαθε για την ύπαρξη της Αγίας όταν ο Γέροντας Ιλαρίωνας του Αγίου όρους την ανέφερε τηλεφωνικώς να προσεύχεται όταν η ίδια νοσηλευόταν στην Αγγλία και της δώρησε την εικόνα της .

Εξάλλου σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος είχε αναφέρει στο πλαίσιο των εγκαινίων της εκκλησίας πως η Αγία Ματρώνα είναι μια σύγχρονη Αγία Ρωσίδα που απεβίωσε το 1952.
Γεννήθηκε – όπως είπε- χωρίς μάτια, αόμματη και υπέφερε στην ζωή της τόσο λόγω της αναπηρίας της αλλά και λόγω του ότι την κορόιδευαν και οι συνομήλικοι της. Εντούτοις συνέχισε ο Μητροπολίτης, αξιώθηκε από το Θεό να κάνει πολλά πράγματα και με την υπομονή της και την αγάπη της σημείωσε, στήριξε πάρα πολλούς.

Η αγάπη των Ρώσων γι` αυτή την Αγία πρόσθεσε, είναι μεγάλη, για αυτό και μετέφεραν και την αγάπη τους σε Κυπρίους οι οποίοι έκτισαν σ’ αυτό το χώρο ένα ναό.

Είναι Eκκλησία είπε “στο οποίο έρχονται και Ρώσοι αλλά και δικοί μας πιστοί” . Ο χώρος για την ανέγερση του ναού έχει παραχωρηθεί από την Εκκλησία με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιου. Η μικρή Εκκλησία κτίστηκε μετά την πρωτοβουλία δύο νέων παιδιών, της Μαρίας Αερινιώτη και του Ανδρέα Αθανασιάδη.


Στυλοβάτης της προσπάθειες ανέγερσης της εκκλησίας ήταν και ο πάτερ Ανδρέας ιερέας της Κισσόνεργας μαζί και οι ιερείς της Πέγειας.

Σημειώνεται πως πλήθος πιστών συρρέει καθημερινά στο μικρό εκκλησάκι της Αγίας Ματρώνας στον Ακάμα αφού αξίζει να σημειωθεί πως είναι η μοναδική εκκλησία στην Κύπρο, που είναι αφιερωμένη στην Αγία Ματρώνα την Ρωσίδα Αγία , κτισμένη μάλιστα με αρχιτέκτονα την Ευφυμία Αερινιώτη αδερφή της Μαρίας Αερινιώτη.

Λίγα λόγια από μια φίλη καρδιάς με πολύ αγάπη που δεν θα μπορούσε να απουσιάσει μια τέτοια μέρα από την σημαντικότερη μέρα της ζωής σου…

Ρεπορτάζ και φωτογραφίες Κική Περικλέους

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ