21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

ΠΑΦΟΣ: Έκοψαν υπεραιωνόβια δέντρα για να κάνουν …ανάπτυξη

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή του δέχθηκε καταγγελία από πολίτες για κοπή αιωνόβιων και προστατευόμενων δέντρων  στην κοινότητα Λέμπας, από εταιρεία ανάπτυξης γης.


Στην περιοχή, όπως αναφέρει η ανακοίνωση,  έσπευσαν μέλη της επαρχιακής επιτροπής Πάφου, καθώς και ο κοινοτάρχης Λέμπας, όπου μας πληροφόρησε,, λένε οι Οικολόγοι, ότι ενώ ζήτησε από την Πολεοδομία να χωροθετηθεί χώρος πρασίνου στο τεμάχιο μπροστά από το σχολείο για να σωθούν αρκετά προστατευόμενα δένδρα, η εισήγηση του έπεσε στο κενό. Αντί αυτού παραχωρήθηκε χώρος με καλαμιώνες, σε απρόσιτο και δύσβατο σημείο. Ήταν έκδηλη η απογοήτευση του από την απόφαση της πολεοδομίας.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταλήγει η ανακοίνωση “καλούμε τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να  επιδείξουν περιβαλλοντική ευαισθησία, σε μια περίοδο που το πράσινο αποψιλώνεται επικίνδυνα. Τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα θα πρέπει να είναι πιο φειδωλά στην παραχώρηση άδειας αποκοπής των αιωνόβιων  και προστατευόμενων δένδρων.”

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟΥ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ