19.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Παφίτης ανάμεσα στους πρώτους των πρώτων των Ιατρικών σχολών της Ελλάδος

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα Κω (ΔΙΙΚΩ) συνδιοργάνωσαν σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Κω (ΙΣΚΩ), την Τελετή Απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη στο Ασκληπιείο της Κω, σήμερα Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 6 μ.μ.


Στην εκδήλωση, ορκίστηκαν, παρουσία των Πρόεδρων των επτά Πανεπιστημιακών Ιατρικών Σχολών της χώρας, οι πρωτεύσαντες αριστούχοι ιατροί, που αποφοίτησαν το Ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η Τελετή Απαγγελίας του Όρκου του Ιπποκράτη.

Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού συλλόγου κ.Βλασταράκος τόνισε «… είναι ιδιαίτερη τιμή και μεγάλη χαρά για το Δ.Σ του Πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και για εμένα προσωπικά ως προέδρου του εδώ στην όμορφη νήσο την Κω την πατρίδα του Ιπποκράτη μας στον οποίο αναφερόμαστε όλοι οι ιατροί του κόσμου να συνεχίσουμε όπως και πέρυσι κάναμε την διοργάνωση αυτής της ωραίας εκδήλωσης βράβευσης της αριστείας ως μεγάλης προσφοράς στο έργο του μεγάλου δασκάλου της ιατρικής …»

Βράβευση των πρωτευσάντων αριστούχων Ιατρών που αποφοίτησαν το έτος 2015-2016- Πρωτεύσας Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ο Γεωργίου Μιχάλης (Κύπριος από την Πάφο)

Η ταχύτητα σκοτώνει

image

Εκ μέρους όλων των καθηγητών, ο κ.Ζωγράφος αναπληρωτής Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγητής χειρουργικής
τόνισε «…είναι πραγματικά μια κορυφαία εκδήλωση αναγνώριση της αριστείας…»
Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Κω κ.Φραντζάκη τόνισε: «…είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τους νέους συναδέλφους που απέδειξαν ότι είναι οι άριστοι μεταξύ των αρίστων..»

Ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκράτειου Ιδρύματος Κω κ.Παυλίδης τόνισε «…εκφράζω την μεγάλη χαρά των κατοίκων της Κω των μελών του Ιπποκρατείου Ιδρύματος αλλά και όσων πιστεύουν στην αξία της Ιπποκρατικής φιλοσοφίας και εύχομαι σε όλους εσάς να έχετε κουράγιο να συνεχίστε ε το έργο σας υπηρετούντες επιστήμη και ανθρωπισμό…»

image

Ο κ.Γερουλάνος πρώην πρόεδρος του Ιπποκρατικού Ιδρύματος Κω τόνισε «…Στέκεστε στο ιερότερο σημείο της ιατρικής ,απεναντι σας είναι ο βωμός του Ασκληπειού,ο ναός πίσω μου,ο ναός του Απόλλωνα μπροστά σας ,είναι αυτό που η Χριστιανική θρησκεία πήρε μετά το βωμό και έφτιαξε την Αγία τράπεζα το ιερότερο σημείο της όλης περιοχής..»

Στην συνέχεια όλοι μαζί βγήκαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κω κ. Γ.Κυρίτσης,ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Η.Καματερός, εκπρόσωπος της Μητρόπολης Κω, η επικεφαλής του ΟΡΑΜΑΤΟΣ κ.Ι.Ρούφα,ο Αστυνομικός διευθυντής κ. Γ. Γεωργακάκος,ο Διοικητής ΝΑΣ ΚΩ κ.Ι.Καρδαρας,κ.α.

image

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ