23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Παφίτες ΜΗΝ ανησυχείτε! Ασφαλές και χωρίς κανένα κίνδυνο το νερό στα νοικοκυριά

Ασφαλές και χωρίς κανένα κίνδυνο για την υγεία των πολιτών είναι το νερό που φθάνει στα νοικοκυριά της Πάφου, όπως προκύπτει από τις μικροβιολογικές και χημικές εξετάσεις που έγιναν, δήλωσε ο υπεύθυνος των Υγειονομικών υπηρεσιών του Δήμου Πάφου, Χρίστος Χρίστου, σχολιάζοντας ανησυχίες για την υδροδότηση των Δήμων Πάφου και Γεροσκήπου και κάποιων κοινοτήτων από το φράγμα του Ασπρόκρεμμου.

Εξάλλου, την διαβεβαίωση ότι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ξεπεραστεί εντελώς το πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ημέρες με το νερό σε αυτές τις περιοχές, έδωσε ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Νικόλας Χριστοφίδης.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι το θέμα της δυσοσμίας του νερού με γεύση χώματος έχει μετριασθεί με τις μεθόδους διύλισης του νερού που διοχετεύεται από το φράγμα της Κανναβιού, ενώ λήφθηκαν επίσης μέτρα στην επεξεργασία νερού στο διυλιστήριο του Ασπρόκρεμμου.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της αναβάθμισης και επέκτασης του διυλιστηρίου του Ασπρόκρεμμου θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την εξάλειψη της δυσοσμίας με μεθόδους νέας τεχνολογίας, όπως την εισαγωγή νέων φίλτρων.

Επιπρόσθετα ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι η δυσοσμία και η γεύση χώματος στο νερό οφείλεται στις ψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται αυτή την περίοδο, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας του επιφανειακού νερού λόγω των αναερόβιων συνθηκών που επικρατούν στον πυθμένα του φράγματος .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ