29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Παφίτες δημότες πάνε στην Αλεξάνδρεια

Με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη και διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Αδελφοποιημένων πόλεων Πάφου και Αλεξάνδρειας, περισσότεροι από 100 δημότες της Πάφου, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Φαίδωνα Φαίδωνος, αναχωρούν σήμερα Παρασκευή 18 Οκτωβρίου για την ιστορική πόλη της Αιγύπτου, στο πλαίσιο της κρουαζιέρας που οργανώνει ο Δήμος Πάφου.

Το πρόγραμμα, της επίσκεψης, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με το Κυβερνείο της Αλεξάνδρειας ειδικά για τους δημότες της Πάφου, περιλαμβάνει επισκέψεις στο Ελληνο-Ορθόδοξο Πατριαρχείο, στην ιστορική Βιβλιοθήκη, στο σπίτι του μεγάλου Αλεξανδρινού Κωνσταντίνου Καβάφη και σε άλλα αξιοθέατα της πόλης που για αιώνες υπήρξε λίκνο του ελληνικού πολιτισμού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης μεγάλη συναυλία με το γνωστό ελλαδίτη τραγουδιστή Δάκη, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξάνδρεια.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η συναυλία θα δοθεί στην εμβληματική Όπερα της Αλεξάνδρειας, παρουσία του Κυβερνήτη της περιοχής, του Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου του Β’, των Αρχών της πόλης, και των Ελλήνων και Κυπρίων Αλεξανδρινών.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ