17.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

ΠΑΣΥΞΕ ΠΑΦΟΥ: Μειωμένες οι προκρατήσεις κατά 7% στα ξενοδοχεία της Πάφου

Στην εκτίμηση ότι η τουριστική κίνηση θα συνεχίσει να είναι μειωμένη μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, προέβη ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης, προσθέτοντας πως ο Ιούλιος παρά ταύτα ήταν καλύτερος συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

Αν και ο Αύγουστος θα κινηθεί σε αρκετά υψηλά επίπεδα, εντούτοις είπε, οι προκρατήσεις στα ξενοδοχεία της Επαρχίας Πάφου θα κυμανθούν με μια μείωση της τάξης του 7%. Ο κ. Μιχαηλίδης σημείωσε πως έχει συσσωρευτεί μεγάλος αριθμός χαμένων διανυκτερεύσεων που είναι, όπως εκτίμησε, αδύνατον να καλυφθούν .

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Πάφου εξέφρασε την ανησυχία του για τη μείωση αφού οι δύο προηγούμενες χρονιές, το 2017 και το 2018 ήταν πολύ καλές, όπως είπε. Η μείωση αυτή συνέχισε, δεν είναι καταστροφική, ωστόσο σημείωσε, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν με στόχο την αύξηση των πληροτήτων και για την ερχόμενη χρονιά. Πρόσθεσε πως ο ΠΑΣΥΞΕ θα εντείνει τις προσπάθειες του για αναστροφή της κατάστασης.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Εάν είπε, δεν αλλάξει κάτι, τότε το 2020 αναμένεται να κυμανθεί στα ίδια επίπεδα με το 2019, ωστόσο παρατήρησε είναι ακόμη πολύ νωρίς για προβλέψεις . Τα σκήπτρα είπε , εξακολουθεί να τα κατέχει η αγγλική αγορά που πάντοτε ήταν η μεγαλύτερη αγορά της Πάφου, ενώ πολύ καλά κινήθηκε η αγορά του Ισραήλ που είναι μια σχετικά μικρή αγορά που αναπτύσσεται όμως με πολύ καλούς ρυθμούς.

Αυτό συνέχισε, στηρίζεται και στις αυξημένες και συχνές πτήσεις Ισραήλ – Κύπρου και συγκεκριμένα Ισραήλ – Πάφου. Το κενό όμως παρά ταύτα, εκτίμησε της αγγλικής και ρωσικής αγοράς δεν μπορεί να το καλύψει το Ισραήλ.

Ο κ. Μιχαηλίδης κάλεσε τους Κύπριους όπως προτιμήσουν το νησί για τις καλοκαιρινές διακοπές τους , εκμεταλλευόμενοι της προσφορές πολλών ξενοδοχείων με στόχο την ενίσχυση του εσωτερικού τουρισμού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ