24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Η Πάφος, το μέλι και η τενέκκα- Ήρθαν και οι τρεις την ίδια μέρα

Την τιμητική της είχε σήμερα η Πάφος όπως αποδείχθηκε απο την ημερήσια διάταξη των πολιτικών αρχηγών των τριών μεγαλύτερων κοινοβουλευτικών κομμάτων. Είναι λες και έχει μέλι η Επαρχία και όλοι το ξέρουν αν και ο αείμνηστος Γλαύκος Κληρίδης καλά έλεγε ότι τα πάντα θα τα δείξει η τενέκκα.

Οι τρεις ηγέτες, Αβέρωφ Νεοφύτου, Άντρος Κυπριανού και Νικόλας Παπαδόπουλος εντελώς τυχαία βρέθηκαν σήμερα στην Πάφο όπου είχαν επαφές και έκαναν περιοδείες με τα επιτελεία τους με φόντο πάντα τις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Αβέρωφ

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου είχε συνάντηση με τον ΠΑΣΥΞΕ όπου άκουσε τους προβληματισμούς και τις εισηγήσεις του κλάδου για περαιτέρω αξιοποίηση των φυσικών ομορφιών της Πάφου και ως βέρος Παφίτης δεν έχασε την ευκαιρία να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια για τις προοπτικές τις επαρχίας να πετύχει στο στοίχημα επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Όσο αφορά τις Προεδρικές και το Κυπριακό ο κ. Νεοφύτου έκανε “βιρτουόζικους ελιγμούς” ρίχνοντας αντί βέλη γέφυρες τόσο στην Αριστερά όσο και στο Κέντρο λέγοντας πως η Κυβέρνηση και το κόμμα του δεν είναι αγνώμονες ούτε προς τον χώρο του κέντρου, που στήριξε τις πολιτικές για την οικονομία, ούτε στον χώρο της αριστεράς που στήριξε τις προσπάθειες, είπε, για επανένωση του τόπου.

Ο Άντρος

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επισκέφθηκε με ααντιπροσωπεία του κόμματός του τη Βιοτεχνική Περιοχή και σε δηλώσεις του δεν χαρίστηκε στον ΠτΔ.

Ο Άντρος επέκρινε έντονα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τους χειρισμούς στο Κραν Μοντάνα με αφορμή  την έκθεση του Γ.Γ. των Η. Ε.  Το περιεχόμενο της έκθεσης, είπε, συγκρούεται  με το αφήγημα κατά την έκφραση του , του Προέδρου Αναστασιάδη. Στις δηλώσεις του ο κ. Κυπριανού είπε ότι η θέση του Προέδρου Αναστασιάδη είναι ότι για το ναυάγιο ευθύνεται η Τουρκική και η Τ/Κ πλευρά με τις θέσεις που εξέφρασαν στο δείπνο της 6ης προς 7η Ιουλίου. Ο Γ.Γ. καταγράφει τα γεγονότα πολύ διαφορετικά είπε στην έκθεση του σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι ο κ.Γκουτιέρες στην έκθεση του δεν καταδεικνύει στην περιγραφή των γεγονότων, ότι ευθύνεται η τουρκική πλευρά.

Ο Νικόλας 

Διαφοροποιημένος ως προς το περιεχόμενο των δηλώσεών του εμφανίστηκε ο Νικόλας Παπαδόπουλος παίζοντας το έξυπνα κααι εκ του ασφαλούς αφού δεν μπηκε στο τρυπάκι να κάνει δηλώσεις για την πολιτική επικαιρότητα παρά μόνο για τα προβλήματα στο Νοσοκομείο πάφου και στν Υγεία. Έτσι και αλλιώς το απόγευμα σε άλλη συγκέντρωση τοποθετήθηκε και για τα πρώτα.

Υπάρχουν τεράστια προβλήματα υποδομών, εξοπλισμού και υποστελέχωσης στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου, δήλωσε ο Νικόλας, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση παραμένει ως έχει παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και της διοίκησης του νοσοκομείου, τις οποίες, όπως ανέφερε, οφείλει να χαιρετίσει, διότι το προσωπικό διαδραματίζει ένα πάρα πολύ δύσκολο καθήκον κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, είπε.

Συμπέρασμα

Όλα αυτά συγκλίνουν σε μια κοινή συνισταμένη. Η Πάφος είναι σημαντική και οι επιτελάρχες το γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα. Δεν είναι τυχαία η συχνή παρουσία τους στην πόλη μας και ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι Λιλλήκας και Μαλάς “ρίζουν” και λόγω καταγωγής ενώ ο Νικόλας προσβλέπει να βγει απο την καταμέτρηση με ένα τεράστιο ποσοστό απο την Πάφο της Δημοκρατίας και της Αντίστασης έχοντας στο πλευρό του ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Για την “αλεπού” της πολιτικής, όπως συχνά χαρακτηρίζουν τον Αβέρωφ όλοι γνωρίζουμε ότι η Πάφος αποτελεί προσωπικό στοίχημα για υψηλά ποσοστά αφού τόσο η καταγωγή του όσο και η παρουσία Κωστάκη και Φαίδωνα εκτιμά ότι θα βοηθήσουν αισθητά τον Αναστασιάδη.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ