21.9 C
Paphos
Thursday, April 18, 2024

Παραλύει σήμερα για δύο ώρες το αεροδρόμιο Πάφου – Αναμένεται να επηρεαστούν 20 πτήσεις – Σε 24ωρη και οι ταξιτζήδες

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα από τις 2 το μεσημέρι μέχρι και τις 4 απόγευμα οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες επίγειας εξυπηρέτησης στο αεροδρόμιο Πάφου LGS και Swissport.
Από τη στάση εργασίας, αναμένεται να επηρεαστούν 20 πτήσεις. Καθυστερήσεις, αναμένεται να παρατηρηθούν για τους επιβάτες 12 πτήσεων, που φθάνουν στο νησί, αλλά και για τους ταξιδιώτες οχτώ πτήσεων που αναχωρούν από την Κύπρο.
Όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στις δύο εταιρείες, η  στάση εργασίας κρίθηκε αναγκαία μετά το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης και τις παραβιάσεις της σύμβασης από την εργοδοτική πλευρά.
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, τα δύο τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα φέτος, η δουλειά τους έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με τις εταιρείες να πραγματοποιούν υπερκέρδη, αλλά και να μην πληρώνουν τα δεδουλευμένα στους υπαλλήλους τους.
Σε 24ωρη και οι ταξιτζήδες
Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται εξάλλου από τις 6 το πρωί και οι οδηγοί ταξί, ως αντίδραση στα προβλήματα που υπάρχουν σε σχέση με το χώρο στάθμευσής τους στο αεροδρόμιο Πάφου.
Σε ανακοίνωση της Επιτροπής του Συνδέσμου Αστικών Ταξί Αεροδρομίου Πάφου, μέλους της ΠΟΑΤ-ΠΟΒΕΚ, αναφέρεται ότι συνήλθε έκτακτα και εξέτασε την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί μετά από όλες τις επαφές και συσκέψεις με το υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων και τη Διεύθυνση του αεροδρομίου Πάφου.
Όπως αναφέρεται, διαπιστώθηκε ότι το αίτημά τους για επαναφορά του χώρου στάθμευσης των ταξί στο σημείο που είχε δημιουργηθεί με την ίδρυση του αεροδρομίου δεν έχει καταστεί δυνατό να ικανοποιηθεί, ενώ έχουν δημιουργηθεί και νέα προβλήματα με αποτέλεσμα τη μη ομαλή λειτουργία των ταξί.
Τα μέλη της Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα όπως κατέλθουν σε δυναμικά μέτρα. Η σημερινή 24ωρη στάση αποτελεί το πρώτο μέτρο αντίδρασης.
Πηγή: sigmalive.com
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ