32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Παρέμβαση Βάσου Δημητρίου για την ανάπλαση του Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρου και της Πλατείας Κέννετυ στη Πάφο

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Η πιο κάτω αναφερόμενη επιστολή προς τον Γενικό Ελεγκτή του κράτους έγινε επειδή συνεχίζω να ανησυχώ για την εξέλιξη των έργων.

Η οποιαδήποτε παραλαβή των έργων χωρίς τις σωστές διαδικασίες και με βάση τους όρους προσφοροδότησης τους, θα αποτελέσουν δικαιολογητικά στοιχεία για τους εργολάβους ώστε να αποφύγουν οποιεσδήποτε ευθύνες.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Διαχρονικά οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις μου είχαν στόχο να προφυλάξουν το δημόσιο συμφέρον.

 

Με εκτίμηση,

 

 

        ΒΑΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας

                    ΕΔΕΚ

 

 

                                                                                                                        Πάφος ,14 Δεκεμβρίου 2016

 

Προς: Γενικό Ελεγκτή

           Κυπριακής Δημοκρατίας

           Κύριο Οδυσσέα Μηχαηλίδη

 

Αξιότιμε Κύριε Γενικέ,

 

Θέμα :Ανάπλαση του Παραδοσιακού Εμπορικού Κέντρου και της Πλατείας Κέννετυ στη Πάφο

 

Σαν μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Πάφου και επικεφαλής της Δημοτικής ομάδας της ΕΔΕΚ σας επισυνάπτω την σχετική επιστολογραφία μου προς τον Δημοτικό Μηχανικό Πάφου καθώς και τις απαντητικές του επιστολές και παρακαλώ όπως  έχω τις δικές σας γνωματεύσεις γιατί δεν είμαι πλήρως ικανοποιημένος καθώς βέβαια γιατί έχουν προκύψει και άλλα επιμέρους θέματα.

Ανακεφαλαιώνοντας ζητώ τις απόψεις σας για τα πιο κάτω:

  1. Δεν έγινε η αποκοπή της ποινικής ρήτρας στις πληρωμές της Εργοληπτικής Εταιρείας για

καθυστερήσεις των τμηματικών παραλαβών του έργου. (Τμήμα Β – 22 Αυγούστου 2016 και   Τμήμα Δ – 22 Οκτωβρίου 2016)  Με βάσει την πρόνοια του Σύμβουλαίου , παράρτημα 2, Τόμος Α οι αποκοπές ορίζονται στις  2.800,00 ευρώ ανά ημέρα καθυστέρησης.

  1. Οι κυβόλιθοι που έχουν τοποθετηθεί στο χώρο στάθμευσης οχημάτων (αρ.Διαγωνισμού 23/ 2015 ) είναι κατά την γνώμη μου αμφιβόλου ποιότητας και δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα υλικά για τα οποία έχουν προσφοριοδοτήσει  όλοι οι εργολάβοι. (Δες Δελτίο Ποσοτήτων σελίδα 5/ 48).
  2. Αναρωτιέμαι εάν είναι προς το Δημόσιο συμφέρον η επί μέρους τμηματική παραλαβή μιας άλλης τμηματικής παραλαβής και χωρίς αυτό να μην δημιουργεί προβλήματα στη ομαλή εξέλιξη του έργου, κατά συνέπεια επιπρόσθετος χρόνος καθυστέρησης και έξτρα κόστος.

Είχα έντονα διαφωνήσει στη συνεδρία της Πολιτιστικής Επιτροπής με ημερομηνία 06 Δεκεμβρίου   2016 για τοποθέτηση του Χριστουγεννιάτικου Χωριού σε μέρος του υπό κατασκευή χώρου στάθμευσης (Τμήμα Δ του Συμβολαίου).

  1. Συνεχίζω να ανησυχώ για την αποτελεσματικότητα των κατασκευών απορροής των ομβρίων υδάτων και εάν αυτές έγιναν με βάσει τις μελέτες που ευρίσκονται στα αρμόδιατμήματα. (απαντητική επιστολή του Δημοτικού Μηχανικού με ημερομηνία 25 11 2016- αρ.φακ. ΔΠ3 2002 Ζ )
  1. Γιατί δεν εφαρμόστηκε το σχέδιο της Σύμβασης με αριθμό Α 502 (Τ1) στο οποίο προνοείται η τοποθέτηση λωρίδας μαρμάρου για απόσταση κάθε 3,00 μέτρα; Γιατί η λωρίδα πορείας τυφλών έχει τοποθετηθεί διαφορετικά από τον αρχικό σχεδιασμό;

Κύριε Γενικέ,

Για όλες τις οποιεσδήποτε αλλαγές και επί μέρους παρατηρήσεις μου δεν έπρεπε να είχαν την έγκριση της κεντρικής επιτροπής Αλλαγών και Απαιτήσεων (ΚΕΑΑ);

 

 

 

 

 

Με εκτίμηση,

 

Βάσος Δημητρίου

Επικεφαλής Δημοτικής Ομάδας ΕΔΕΚ

 

 

Κοιν. Δήμαρχο Πάφου

Κύριο Φαίδωνος Φαίδωνα

  

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ