24.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Παράξενα μπλε πλάσματα ξεβράστηκαν στις παραλίες του Νιου Τζέρσι

Κάτοικοι του Νιου Τζέρσι εντόπισαν σε παραλίες της πόλης περίεργα πλάσματα σε αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου τα οποία διαθέτουν μακριά, σκουρόχρωμα πλοκάμια.

Δεν είχαν ξαναδεί κάτι παρόμοιο οπότε το θέμα πήρε διαστάσεις με αναρτήσεις στο Facebook αλλά και κάλυψη από τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.
Όπως διαπιστώθηκε, πρόκειται για μια σπάνια κατηγορία μέδουσας, τη μπλε μέδουσα (porpita porpita) ή «μπλε κουμπί» – έναν οργανισμό σε σχήμα δίσκου με διάμετρο που δεν ξεπερνά την μία ίντσα.
«Ήταν τόσο ζωηρά, ήταν εξωπραγματικά γι’ αυτό και σταμάτησα για να τα παρατηρήσω», ανέφερε η Suzanne Schenker στον τηλεοπτικό σταθμό WCBS-TV. «Άφησαν και μια τιρκουάζ κηλίδα στην άμμο. Δεν τα είχα ξαναδεί», έγραψε στη συνέχεια στον λογαριασμό της στο Facebook δημοσιεύοντας μάλιστα και φωτογραφίες.
Ο θαλάσσιος βιολόγος και καθηγητής βιολογίας στο πανεπιστήμιο Montclair, Paul Bologna επιβεβαίωσε πως πρόκειται για μέδουσες porpita porpita, προσθέτοντας πως πολύ πιθανόν να παρασύρθηκαν από τους ισχυρούς ανέμους του τυφώνα Florence που έπληξε στα μέσα Σεπτεμβρίου τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.
«Είναι η πρώτη φορά που βλέπω τέτοιες μέδουσες στο Νιου Τζέρσι. Τις έχω δει στη Φλόριντα, αλλά ποτέ σε αυτή τη θάλασσα. Είναι πανέμορφες και εκθαμβωτικές», είπε στο NJ Advance Media.

Rare “vibrant” blue sea creatures shock New Jersey beachgoers https://nyp.st/2O2XCdz 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ