21.9 C
Paphos
Tuesday, April 23, 2024

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΝΕΑΠΟΛΙΣ: Πάμε να γνωρίσουμε καλύτερα το Πανεπιστήμιο της Πάφου

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου ιδρύθηκε το 2007 και δέχθηκε φοιτητές για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2010. Είναι το μόνο πανεπιστήμιο στην Πάφο.


 

Ως ένα νέο πανεπιστήμιο το Νεάπολις έχει υιοθετήσει τις νέες τεχνολογίες και μεθόδους μάθησης έτσι ώστε οι σπουδαστές να μπορούν να έχουν τον παραγωγικό χρόνο που θα τους εξοπλίσει για επιτυχή σταδιοδρομία και εκπλήρωση των στόχων τους που έχουν θέσει στη ζωή τους.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ας πάμε όμως να δούμε τι λέει σε συνέντευξη του στο PafosPress.com ο Διευθυντής Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου, Δρ. Σπύρος Τινής.

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις εδραιώθηκε σιγά σιγά στη συνείδησή όλης της Κύπρου. Πόσο αγκαλιάστηκε απο τους Παφίτες;

Η δημιουργία ενός ακαδημαϊκού ιδρύματος Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ήταν κάτι που πραγματικά έλειπε από την πόλη της Πάφου. Ο πρόεδρος και ιδρυτής του, κος. Μιχαλάκης Λεπτός, αποφάσισε όπως δώσει την ευκαιρία ώστε να αναπνεύσει και η Πάφος αέρα γνώσης, κουλτούρας και έρευνας. Η αυτονόμηση του Πανεπιστημίου αποτελεί το επιστέγασμα σκληρής δουλειάς και μιας απαιτητικής διαδικασίας αξιολόγησης των προγραμμάτων σπουδών, της λειτουργίας και της ευρύτερης δραστηριότητας του Ιδρύματος. Όλα τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου είναι πλήρως αναγνωρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία και από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου αγκαλιάστηκε από όλη την Κύπρο αλλά κυρίως από τους κατοίκους της πόλης και επαρχίας της Πάφου αφού το μεγαλύτερο ποσοστό των φοιτητών μας τόσο σε προπτυχιακό όσο και σε μεταπτυχιακό επίπεδο προέρχεται από εκεί.

img_1171-profileΓιατί κάποιος από την Πάφο να επιλέξει το Πανεπιστήμιο Νεάπολις; Ποια είναι τα ατού του; 

Το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου έχει θέσει ως πρωταρχικούς του στόχους αφενός τη δημιουργία ενός δυναμικού μαθησιακού περιβάλλοντος και αφετέρου τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε γνωστικά πεδία που σχετίζονται άμεσα με τις ανάγκες της Κυπριακής κοινωνίας. Η επένδυση στη σύγχρονη μαθησιακή τεχνολογία και η πρόσληψη ακαδημαϊκού προσωπικού με πολυετή εμπειρία διδασκαλίας και έρευνας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, αποτελούν τα εχέγγυα για την επίτευξη των στόχων που έχει θέσει το Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές του Νεάπολις, έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν σε Ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα (Erasmus) και απολαμβάνουν τις σύγχρονες υπηρεσίες που τους προσφέρει η Πανεπιστημιούπολη.

Τι έχει να προσφέρει που μπορεί να κρατήσει τους νέους της Πάφο για σπουδές στην Πάφο και όχι να ψάξουν το μέλλον τους κάπου αλλού;

Η γεωγραφική θέση του Πανεπιστημίου, στις ακτές της ιστορικής και κοσμοπολίτικης πόλης της Πάφου προσφέρει το ιδεώδες περιβάλλον για σπουδές και φοιτητική ζωή. Το Πανεπιστήμιο παρέχοντας στους φοιτητές του, μέσα σε αυτά τα έξι χρόνια λειτουργίας του, σύγχρονους κλάδους σπουδών κατάφερε να δημιουργήσει με επιτυχία εννέα προγράμματα προπτυχιακού επιπέδου καθώς και δεκαπέντε προγράμματα σε μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης, προσφέρει πέντε Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών, με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Το ακαδημαϊκό προσωπικό του Πανεπιστημίου, χαίρει εκτίμησης από εκπαιδευτικά και ερευνητικά ιδρύματα Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας εμβέλειας. Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα, δίχως άλλο, δεν υπάρχει λόγος ο φοιτητής από την Πάφο να ψάξει το μέλλον του σε άλλο Πανεπιστήμιο εντός της Κύπρου ή εκτός των συνόρων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

spyros-photo-3
Δρ. Σπύρος Τινής Διευθυντής Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Ποια προγράμματα σπουδών διαθέτει τοΠανεπιστήμιο Νεάπολις;

Τα τρέχοντα πτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Νεάπολις καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, τη Λογιστική και Τραπεζική, την Ψυχολογία, τη Νομική, την Εφαρμοσμένη Πληροφορική, την Αρχιτεκτονική, την Αρχιτεκτονική Τοπίου και την Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων. Τα μεταπτυχιακά προγράμματα του πανεπιστημίου καλύπτουν επιστημονικά πεδία όπως τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, Δημόσια Διοίκηση, Ευρωπαϊκή Διακυβέρνηση, Διεθνές και Ευρωπαϊκό Οικονομικό Δίκαιο, Εκπαιδευτική Ψυχολογία, Συμβουλευτική Ψυχολογία, Πληροφοριακά Συστήματα, Ιστορία, Θεολογία, Αρχιτεκτονική Τοπίου,  Διαχείριση Κατασκευαστικών Έργων  (Construction Management) και Εκτίμηση και Ανάπτυξη Ακινήτων  (Real Estate).

Επισημαίνεται ότι τα προγράμματα της Αρχιτεκτονικής και του Real Estate είναι αναγνωρισμένα από το Επαγγελματικό και Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (Ε.Τ.Ε.Κ.). Το μεταπτυχιακό Πρόγραμμα του Real Estate έχει εξασφαλίσει, επιπλέον, και την πιστοποίηση από το Royal Institution of Chartered Surveyors (RICS). Αντίστοιχες αναγνωρίσεις υπάρχουν και για τα άλλα προγράμματα σπουδών που συνδέονται με επαγγελματικά σώματα.

Αναπτύσσεται από τη διεύθυνση και μια κοινωνική πολιτική με την παροχή υποτροφιών. Βλέπετε πολλές περιπτώσεις που δυσκολεύονται να σπουδάσουν λόγω οικονομικών;

Στα πλαίσια της κοινωνικής στήριξής του, το Πανεπιστήμιο προσφέρει κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017, υποτροφίες σε κάθε Δήμο και Κοινότητα της Κύπρου καθώς και ευκολίες Οικονομικής ενίσχυσης. Παρόλες τις προσπάθειές μας να διευκολύνουμε τους φοιτητές και την οικογένειά τους σε οικονομικά ζητήματα, παρατηρούμε ωστόσο την αδυναμία τους να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές ανάγκες των διδάκτρων τους. Σε αυτά τα πλαίσια, παρέχουμε επιπρόσθετη αρωγή, διευκολύνοντάς τους στην αποπληρωμή των διδάκτρων τους σε μηνιαίες δόσεις.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ