19.9 C
Paphos
Saturday, May 4, 2024

Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο για Δημοτικό Σχολείο της Πάφου

Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο απέσπασε η ταινία «Μούταλλος» στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα/διαγωνισμό «Κύπρος-Ελλάδα-Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες», στην κατηγορία «Ταινίες τεκμηρίωσης», που συνδιοργάνωσαν η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, η Πρεσβεία της Κύπρου στην Ελλάδα – Μορφωτικό Γραφείο– Σπίτι της Κύπρου, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της Ελλάδος. Η ταινία αποτελεί το επιστέγασμα ενός project που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Ε΄ τάξης στα πλαίσια της εξερεύνησης της κοινότητας που ζουν, υπό την καθοδήγηση του δασκάλου τους κ. Γιώργου Γεωργίου και του σκηνοθέτη κ. Peter Stephanou.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο διαγωνισμό συμμετείχαν 245 σχολεία όλων των βαθμίδων από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Ομογένεια, περίπου 9.000 μαθητές και 1850 μαθητικές δημιουργίες!

Η περιοχή του Μουτάλλου, πάλαι ποτέ κραταιός πυρήνας για την τουρκοκυπριακή κοινότητα της Πάφου και καταφύγιο για τους Ελληνοκύπριους πρόσφυγες μετά το 1974, συνιστά μια προσωρινή και συνάμα ιδιάζουσα κατάσταση καθώς «δεν ανήκει σε κανέναν», ούτε στους ιδιοκτήτες της, ούτε στους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν εδώ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η ταινία «Μούταλλος» πραγματεύεται όχι μόνο την τραγική ιστορία του πολέμου και της προσφυγιάς αλλά δίνει και μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας για την ειρηνική επανένωση του νησιού.

Η τελετή βράβευσης θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2018 στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία. Ο διαγωνισμός τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυρίου Νίκου Αναστασιάδη.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ