15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

WHO is WHO: Παναγιώτης Α. Βορκάς – ΕΔΕΚ Δήμος Πάφου

Κατάγομαι από την Κάτω Πάφο. Γονείς μου είναι ο μακαρίτης Αντρέας Βορκάς από την Κάτω Πάφο και η Φρειδερική Παπαστυλιανού από τον Άγιο Δημητριανό της Πάφου.

Φοίτησα στο Στ΄ Δημοτικό Κάτω Πάφου, στο Νικολαίδειο Γυμνάσιο και στο Α Λύκειο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ από το οποίο αποφοίτησα το 1994. Υπηρέτησα τη διετή μου θητεία στην Εθνική Φρουρά και κατόπιν μετέβηκα στο Λονδίνο για σπουδές στον τομέα της γενετικής στο πανεπιστήμιο University College London.  Συνέχισα τις σπουδές μου με υποτροφία από το Λεβέντειο Ίδρυμα αποκτώντας πτυχίο Μάστερ στο γνωστό πανεπιστήμιο του Λονδίνου Imperial College of London.

Μεταξύ του πρώτου και δεύτερου πτυχίου μου εργάστηκα εθελοντικά για περίοδο ενός έτους στην Κύπρο και συγκεκριμένα στο Καρασκάκεϊο Ίδρυμα.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών μου μετακόμισα στην Αθήνα όπου εκπαιδεύτικα στον τομέα της κλινικής εμβρυολογίας στο ιδιωτικό νοσοκομείο ΙΑΣΩ. Παρέμεινα στην Αθήνα και εργάστηκα στη μονάδα εξωσωματικής γονιμοποίησης του νοσοκομείου Ιασώ για περίπου δύο χρόνια.

Τον Σεπτέμβριο του 2003 επέστρεψα μόνιμα στην Κύπρο και εργάστηκα αρχικά ως κλινικός εμβρυολόγος. Την ίδια χρονιά, μετά από σχετική εκπαίδευση στο κρατικό νοσοκομείο Tel Hashomer στο Ισραήλ, ίδρυσα την εταιρεία Lifebank η οποία δραστηριοποιείτε στον τομέα της φύλαξης ανθρώπινων ιστών και κυττάρων.

Με συστηματική δουλειά, επιμονή, υπομονή και την υπερπολύτιμη βοήθεια των συνεργατών μου η Lifebank εξελίχθηκε σε μια κορυφαία εταιρεία βιοτεχνολογίας με πολυεπίπεδη δραστηριοποίηση και παρουσία σε ολόκληρη την Κύπρο.

Το 2006 παντρεύτηκα τη Στάθη Χατζηβασίλη από την Γεροσκήπου με την οποία αποκτήσαμε τρία παιδιά, τον Ανδρέα, την Κωνσταντίνα και τον Μάξιμο.

Το 2013 ολοκλήρωσα με διάκριση Distintion μεταπτυχιακό MBA στη διοίκηση επιχειρήσεων στο πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου. Στο ίδιο πανεπιστήμιο συνεχίζω σήμερα ως υποψήφιος διδάκτορας σε συνεπιβλεπούμενο πρόγραμμα διδακτορικού με το πανεπιστήμιο Πελοπονήσσου.

Από την επιστροφή μου στην Κύπρο το 2003 μέχρι και σήμερα παραμένω ενεργός με τα κοινά πολίτης. Με ανιδιοτέλεια και βασικό κριτήριο την προσφορά προς την πόλη μας και τους ανθρώπους της έχω έντονη εμπλοκή στην Επαρχιακή Επιτροπή του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου, το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πάφου, τον Σύνδεσμο Γονέων Νεοφύτειου Δημοτικού, τον Σύνδεσμο Διευθυντών Κλινικών Εργαστηρίων καθώς επίσης και σε αριθμό επαγγελματιών συνδέσμων του εξωτερικού.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ