18.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Παιδικό Φεστιβάλ Πολυπολιτισμικότητας και Γευσιγνωσίας στην Πέγεια

Την περασμένη Κυριακή 14 Οκτωβρίου, ο Δήμος Πέγειας διοργάνωσε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Παιδικό Φεστιβάλ Πολυπολιτισμικότητας και Γευσιγνωσίας. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πάρκο «Παλιομονάστηρο» με στόχο να προωθήσει τον πλουραλισμό και τη διαπολιτισμικότητα, στα πλαίσια του προγράμματος «Μαζί! Ανοικτή Κοινωνία».

Φέτος το Φεστιβάλ περιλάμβανε και το κομμάτι της γευσιγνωσίας, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να δοκιμάσουν διάφορα φαγητά από διάφορες χώρες του κόσμου.
Την φετινή εκδήλωση χαιρέτισε με ομιλία του ο Δήμαρχος Πέγειας κύριος Μαρίνος Λάμπρου. Ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα με ερμηνείες παιδιών, που περιλάμβανε τραγούδι με κινέζικο παραδοσιακό όργανο, τραγούδι από ομάδα παιδιών, χορευτική παράσταση μπαλέτου και μοντέρνου χορού από την σχολή Studio Motion Dance & Fitness σε συνεργασία με την Σχολή Μπαλέτου Κούλλας Λάντας. Το καλλιτεχνικό κομμάτι ολοκληρώθηκε με την επίδειξη πολεμικών τεχνών από ομάδα παιδιών του Συλλόγου Παραδοσιακού Καράτε Πέγειας – Πάφου.

Εκτός από τις διάφορες δραστηριότητες για τα παιδιά, που υπήρχαν στο χώρο, ακολούθησε ψυχαγωγικό σόου για τους μικρούς μας φίλους και ταυτόχρονα επίδειξη μαγειρικής γιαπωνέζικου φαγητού από έμπειρο σεφ. Τα παιδιά είχαν επίσης την ευκαιρία να διασκεδάσουν με διάφορες δραστηριότητες, όπως φουσκωτά, face painting, ξυλοπόδαρο, μπαλονοκατασκευές και άλλες δραστηριότητες. Η είσοδος για το φεστιβάλ ήταν ελεύθερη, ενώ προσφέρονταν δωρεάν εδέσματα και ποτά.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το Παιδικό Φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Προγράμματος Ένταξης από Τοπικές Αρχές «Μαζί! Ανοικτή Κοινωνία», το οποίο υλοποιούν ο Δήμος Γεροσκήπου ως Τελικός Δικαιούχος, ο Δήμος Πέγειας, ο Δήμος Πάφου, το ΣΚΕ Γεροσκήπου και η Opinion & Action Services Ltd.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ