22.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών: “Οι αρχές να κλείσουν άμεσα όσους είναι παράνομοι”

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών σε βάρος του Δήμου Πέγειας σε σχέση με απόσυρση υπόθεσης αγωγής η οποία, όπως αναφέρεται, αφορά συγκεκριμένη υπεραγορά που λειτουργεί τα τελευταία σχεδόν δέκα χρόνια χωρίς “κανένα πρόβλημα” αν και όπως όλα δείχνουν δεν έχει τις απαιτούμενες άδειες. 

Το θέμα αυτό είναι η αιτία να υπάρχει μεγάλη αναστάτωση τις τελευταίες ημέρες στην Πάφο, ενόψει και του Πάσχα, αφού σύμφωνα πάντοτε με τους εκπροσώπους του κλάδου και τις καταγγελίες τους η συγκεκριμένη υπεραγορά, λειτουργεί χωρίς να έχει άδεια οικοδομής, χωρίς έγκριση από την Πυροσβεστική και την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία καθώς και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες.

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται να προκύπτει μάλιστα και με τις απαιτούμενες κυκλοφοριακές μελέτες στην περιοχή ενώ αξίζει να αναφερθεί πως όλα τα πιο πάνω σημειώνονται και στην έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως, μετά την οποία η συγκεκριμένη Τοπική Αρχή αναγκάστηκε να κινηθεί δικαστικώς κατά της επιχείρησης .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σύμφωνα πάντοτε με τις καταγγελίες του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, η Τοπική Αρχή απέσυρε την αγωγή κάτι που δημιουργεί σωρεία ερωτημάτων χαρακτηρίζοντας το γεγονός ως παράνομο και καταδικαστέο αφού όπως επισημαίνουν οι αρχές είναι υποχρεωμένες να αναστείλουν τη λειτουργία του υποστατικού και όταν εγκριθεί η παρέκκλιση, τότε το εν λόγω υποστατικό θα μπορεί να λειτουργήσει ξανά.

Απαντώντας στις κατηγορίες η δημοτική αρχή, υποστηρίζει ότι η υπόθεση δεν έχει αποσυρθεί αλλά αναστάληκε προσωρινά λόγω και Ιεραρχικής Προσφυγής για άδεια, στην οποία έχει προχωρήσει η συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Υπεραγορών, “σηκώνοντας το γάντι” επισημαίνει ότι η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και σύμφωνα με αυτή θα πρέπει να αναστέλλεται η λειτουργία των παράνομων υπεραγορών και άλλων υποστατικών μέχρι την απόφαση για παρέκκλιση ή όχι.

Ούτως ή άλλως, επισημαίνουν οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου, η συγκεκριμένη υπεραγορά έχει αιτηθεί παρέκκλιση και όχι Ιεραρχική Προσφυγή. Απαντώντας επίσης στο επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία απασχολεί μεγάλο αριθμό προσωπικού απο την περιοχή ο Σύνδεσμος Υπεραγορών χαρακτηρίζει την συγκεκριμένη απάντηση ως αδιανόητη δικαιολογία ζητώντας πλήρη εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ