29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων

H 28η Οκτωβριου έχει πλέον επίσημα καταχωρηθεί και εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Δωρεάς Οργάνων Σώματος και Μεταμοσχεύσεων.

Αυτό έγινε σε μια προσπάθεια ενημέρωσης αλλά και ευαισθητοποίησης των ανθρώπων, σχετικά με το θέμα αυτό.

Ενα θέμα που πολλές φορές μας βρίσκει σε άγνοια, αφού για τα πιο πολλα θέματα που μας αφορούν και άμεσα θα έλεγα, δεν ενημερωνόμαστε σχεδόν ποτέ και σχεδόν πάντα «κάτι ξέρουμε».

Η ταχύτητα σκοτώνει

Πολλές φορές, κάποιοι άνθρωποι, ξεπερνούν εαυτόν και παρόλο τον πονο τους δίνουν την συγκατάθεση τους ώστε εξειδικευμένοι γιατροί να πάρουν τα όργανα από το αγαπημένο τους άτομο και να τα μεταμοσχεύσουν σε κάποιο άλλο το οποίο υπομένει και περιμένει και ελπίζει σε ένα θαύμα γιατρειάς.

Αποτελεί ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ έτσι ονομάζεται άλλωστε η μεταμόσχευση αφού είναι πέρασμα από τον Θάνατο στην ζωή βεβαια σε δύο διαφορετικους ανθρώπους αφού ο θάνατος του ενός δίνει ζωή στον άλλο!

Συνηθως, οι δότες είναι άνθρωποι κλινικά νεκροί, οι οποίοι στην ουσία δεν υπάρχει ελπίδα να γυρίσουν στην ζωή και είναι συνδεδεμένοι με μηχανήματα.

Ετσι, οι γιατροί μπορεί να μιλήσουν με τους οικείους αυτού που έχας την μάχη με την ζωή και παίρνοτας τα οργανα του να δώσουν ζωη σε 20 άλλα άτομα όπως αναφέρει μια πηγή στο ίντερνετ, τα οποία παλεύουν να κρατηθούν στην ζωή και σε αρκετές περιπτώσεις πεθαίνουν γιατί δεν βρέθηκε δότης καθώς επίσης υπάρχουν και οι περιπτωσεις όπου ανθρώπινες ζωές σωζωνται χάρη του γεγονότος ότι κάποιοι έδωσαν την συγκατάθεση τους να προχωρήσει η διαδικασία αφαίρεσης των οργάνων από τον νεκρό και να μεταμοσχευθουν σε άτομα άλλα που βρίσκονται προ των θυρών.

Είναι μια πολύ κίνηση, και δεν ξέρω σαν κοινή γνώμη τι μας σταματά. Μάλλον φταίει το γεγονός οτι δεν έχουμε πλήρη ενημέρωση και γι αυτο ευελπιστεί η ιατρική πως με την αξιοποίηση της Παγκόσμιας ημερας αυτής θα γίνει μια πλήρης ενημέρωση στον κόσμο και θα αλλάξουν τα πράγματα.

Πιστεύω ότι είναι μια Θεάρεστη πράξη, δηλαδή το να δώσει ζωή σε κάποιον άνθρωπο από έναν άνθρωπο ο οποίος ήδη έχει επιστρέψει προς τον Δημιουργό.

Δεν είναι αμάρτημα, διότι ακόμη και να το δούμε πως θα επιστρέψουμε μετά την Δευτέρα Παρουσία πίσω θα είμαστε σε άϋλη μορφή. Αλλά και έτσι να μην είναι, ο ίδιος ο Θεός μας είναι αγάπη, και αυτο Θέλει κι από εμάςνα είμαστε αγάπη, να δίνουμε αγάπη και να γινόμαστε γέφυρα ζωής και απάλυνσης του ανθρώπινου πόνου.

Ενημερωθείτε λοιπόν σωστά για το θέμα αυτό και όπου μπορούμε να βοηθήσουμε και να προσφέρουμε είναι το καλύτερο πρώτα για τον εαυτό μας και μετά για τον συνάνθρωπο μας.

Σε κεντρικά σημεία αλλά και σε συγκεκριμένα νοσοκομεία που υπάρχουν οι εξειδικευμένοι γιατροί αλλά και ομάδες για ενημέρωση καλό θα ήταν να πλησιάσετε και να ρωτήσετε λύνοντας έτσι ότι απορίες έχετε.

Σκεφτείτε, ότι αυτοί οι περπου είκοσι άνθρωποι που μπορούν να θεραπευτούν από κείνο τον ένα που έφυγε από την ζωη θα είναι το καλύτερο μνημόσυνο που θα γίνεται, αφού θα τον έχουν συνεχως στην σκέψη τους και στις προσευχες τους.

Μαρία Μασούρα, δημοσιογράφος PafosPress.com      

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ