22.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Παγκόσμια ανησυχία για τα BOEING MAX 8-Τι γίνεται στην Κύπρο;

Ερωτήματα για την ασφάλεια των Boeing 737 Max 8 εγείρει το δεύτερο αεροπορικό δυστύχημα, που συμβαίνει με το εν λόγω αεροσκάφος, μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. 
Η νέα τραγωδία  που σημειώθηκε προχθες τα ξημερώματα στην Αιθιοπία, που κόστισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους, ακολούθησε εκείνης της ινδονησιακής εταιρείας Lion Air, στα τέλη Οκτωβρίου.
Τότε αεροσκάφος και πάλι τύπου MAX 8, κατέπεσε στη θάλασσα ανοικτά της Ιάβας, παρασύροντας στο θάνατο 189 ανθρώπους.
Η έρευνα και στις δύο περιπτώσεις συνεχίζεται, αλλά η τελευταία συντριβή εγείρει ακόμη περισσότερα ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια του 737 Max, το οποίο η Boeing παρουσίασε το 2017 ως το πιο εξελιγμένο μοντέλο του δημοφιλούς 737.
Αιθιοπία, Κίνα και Κένυα είναι οι πρώτες χώρες που αποφάσισαν την προσωρινή καθήλωση των MAX, μέχρι να αποσαφηνιστεί κατά πόσο η συγκεκριμένη σειρά αεροσκαφών είναι προβληματική.
Οι Αρχές της Ινδονησίας  δήλωσαν πως δεν σχεδιάζουν, προς το παρόν, να καθηλώσουν τα αεροσκάφη.
Η εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Boeing ανακοίνωσε πως οι έρευνες βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο.”Η ασφάλεια αποτελεί την υπ’αριθμό ένα προτεραιότητά μας και λαμβάνουμε κάθε μέριμνα για να κατανοήσουμε όλες τις πτυχές του δυστυχήματος.”
Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, φαίνεται πως δεν τίθεται θέμα, καθώς οι κυπριακές εταιρείες αερομεταφορών δεν χρησιμοποιούν, στο παρόν στάδιο, MAX 8. 
Ωστόσο, η Ρουμανική Εταιρεία “Blue Air”, που εκτελεί πτήσεις από και προς την Κύπρο, έχει ήδη παραγγείλει 12 τέτοια αεροσκάφη. 
Όπως αναφέρει η ίδια στην ιστοσελίδα της, η παραγγελία έγινε το καλοκαίρι του 2017, με στόχο την ένταξη των 12 MAX στο στόλο της, το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
Το ΣΙΓΜΑ επικοινώνησε με τον αντιπρόσωπο της Blue Air στην Κύπρο, ο οποίος διαβεβαίωσε, πως η εταιρεία έχει ήδη λάβει τα μέτρα της, μετά και τα δύο ατυχήματα, καθυστερώντας την παραλαβή των MAX μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα της ασφάλειάς τους.
Για τις εξελίξεις ενημερώνεται συνεχώς το Υπουργείο Μεταφορών, το οποίο αναμένει τα αποτελέσματα των ερευνών.
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Μεσογειακού ιδρύματος Ασφάλειας δηλώνει πως είναι πρόωρο να εξάγονται τα όποια συμπεράσματα, συστήνοντας υπομονή μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ