19.9 C
Paphos
Saturday, April 27, 2024

Πίνετε Coca-Cola και ο σύντροφός σας Pepsi; Θα χωρίσετε!

Αποδεικνύεται τελικά ότι οι επιλογές σας στο σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι πιο σημαντικές από ό, τι νομίζετε και ότι τα brands μπορεί να έχουν μεγαλύτερη συμμετοχή στη ζωή σας από ό, τι πιστεύετε.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η προτίμηση διαφορετικών εμπορικών σημάτων μπορεί να είναι πιο σημαντική στην επιτυχία μιας σχέσης, από τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ή ακόμα και τα κοινά ενδιαφέροντα.

Ο Gavin Fitzsimmons, καθηγητής μάρκετινγκ στο Fuqua School of Business του πανεπιστημίου Duke, δήλωσε σχετικά με τη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στην Consumer Research:
«Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι η συμβατότητα στις σχέσεις προέρχεται από το να έχουν παρόμοιο υπόβαθρο, θρησκεία ή εκπαίδευση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Και όμως αυτά τα πράγματα δεν σας κάνουν χαρούμενος μέσα στην σχέση σας όσο η έννοια της συμβατότητας στις μάρκες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που δεν μπορούσαν να διαμορφώσουν τη συμπεριφορά του συντρόφου τους, συνήθως υπέκυπταν στις προτιμώμενες μάρκες των άλλων και εν καιρώ αυτό τους έκανε δυστυχισμένους.

Πρώην φοιτητής του Fuqua PhD Danielle Brick και νυν φοιτητής του Πανεπιστήμιου του New Hampshire, δήλωσε:

«Τα περισσότερα ζευγάρια δεν θα χωρίσουν εξαιτίας της ασυμβατότητα στις μάρκες, αλλά αυτό οδηγεί στο να γίνεται ένας από τους δύο όλο και λιγότερο ευτυχισμένος».

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν ως κριτήριο τις προτιμήσεις σε μάρκες αναψυκτικών, καφέ, μπύρας, σοκολάτας και αυτοκινήτων για να μελετήσουν άτομα και ζευγάρια κατά τη διάρκεια δύο ετών.

Οι ερευνητές βρήκαν τα αποτελέσματα συνυφασμένα με τα ευρήματα σχετικά με την εξουσία στην σχέση και την ευτυχία, και αν και δεν θεωρήθηκαν σημαντικά για να καταστρέψουν άμεσα μια σχέση αλλά σταδιακά.

«Εάν σας αρέσει η Coca-Cola και στον συντροφό σας η Pepsi, πιθανότατα δεν πρόκειται να χωρίσετε αρχικά αλλά μετά από 11 χρόνια σε μια σχέση, όταν συνεχίζει να έρχεται σπίτι με την Pepsi κάθε μέρα, μπορεί να αρχίσει να προκαλείται μια μικρή σύγκρουση», λέει ο ερευνητής.

Πηγή: newmoney.gr

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ