19.9 C
Paphos
Thursday, March 28, 2024

Πέτρος Μαύρος: Ποιοι «έκτισαν» τένις στον Βέργα

Μετά την ανάρτηση μου στο Facebook για το επίμαχο “Δημόσιο Τένις” στο χώρο πρασίνου των Δημοτών της Πάφου ακριβώς δίπλα από την οικία του τέως δημάρχου Σάββα Βέργα, έλαβα πολλά μηνύματα από κόσμο, τόσο επώνυμα αλλά και ανώνυμα, μερικά εκ των οποίων είχαν και πλάκα.


του Πέτρου Μαύρου*

Λοιπόν, πάντοτε σύμφωνα με την γνωμάτευση του Γενικού ελεγκτή που την αντιγράφω αυτούσια, το τότε δημοτικό συμβούλιο ΠΑΡΑΝΟΜΑ ενέκρινε το χτίσιμο του γηπέδου τένις. Παρακάτω σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος».

Η ταχύτητα σκοτώνει

««Από τα γεγονότα της υπόθεσης θεωρούμε ότι προκύπτουν θέματα τα οποία ενδεχομένως να συνιστούν κατάχρηση εξουσίας, όπως η αντικατάσταση των εγκριμένων σχεδίων με βάση την πολεοδομική άδεια με άλλα τροποποιημένα σχέδια, χωρίς τούτο να συνάδει με το Τοπικό Σχέδιο που ήταν σε ισχύ και χωρίς σχετική αίτηση και καταβολή σχετικών δικαιωμάτων, ή άλλα ποινικά αδικήματα, όπως ανάπτυξη – διαχωρισμός γης σε οικόπεδα χωρίς νόμιμα εγκριμένα σχέδια και σχετική πολεοδομική άδεια και άδεια διαχωρισμού (τροποποιημένη άδεια βάσει νέων σχεδίων) ή/και παράβαση όρων της σχετικής άδειας Διαίρεσης Γης /Κατασκευής Δρόμου αρ, Δ1252. Σχετικά είναι, μεταξύ άλλων, το άρθρο 87(2) του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμου και το άρθρο 20(1) του περί Οδών και Οικοδομών Νόμου, τα οποία αφορούν ποινικά αδικήματα και ποινές. Φαίνεται επίσης να προκύπτουν θέματα ασυμβίβαστου και συμμετοχής του κ. Βέργα στην παραγωγή διοικητικών πράξεων για τις οποίες είχε ίδιον συμφέρον».

Σύμφωνα με την έκθεση, στις 12.9.2007 υπεβλήθη αίτηση στο Κτηματολόγιο Πάφου για έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας που αφορούσε έξι οικόπεδα. Στις 5.1.2008 εκδόθηκε πολεοδομική άδεια την οποίαν υπέγραψε ο ίδιος ο κ. Βέργας ως δήμαρχος Πάφου.

Ακολούθησε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου το οποίο επικύρωσε διαφοροποιημένα πρακτικά της πολεοδομικής επιτροπής, χωρίς να δικαιούται κάτι τέτοιο.

Της συνεδρίας προήδρευσε ο κ. Βέργας. Στις 15.4.2008 η Επιτροπή Πολεοδομίας ενέκρινε τα σχέδια τοπιοτέχνησης του μέρους του τεμαχίου το οποίο, με βάση τον όρο 9 της Πολεοδομικής άδειας, παραχωρείται για δημιουργία δημόσιου χώρου πρασίνου.

Βάσει των εν λόγω σχεδίων που υποβλήθηκαν/εγκρίθηκαν, στον χώρο πρασίνου θα κατασκευαζόταν γήπεδο αντισφαίρισης, σε αντίθεση με τον όρο 9 της πολεοδομικής άδειας που προνοούσε ότι: «Ο χώρος θα εγγραφεί ως δημόσια πλατεία, πάρκο και θα διαμορφωθεί/τοπιοτεχνηθεί με υπαίθριο εξοπλισμό, πλακόστρωτα, φωτισμό, παγκάκια κ.λπ., βελτιωμένο σύστημα άρδευσης και κατασκευαστούν σε συνεννόηση με την πολεοδομική Αρχή, με την υποβολή σχετικών σχεδίων για χορήγηση πολεοδομικής έγκρισης»».

Τώρα το εύλογο ερώτημα που εγείρεται είναι ποιοι ήταν στο Δημοτικό Συμβούλιο τότε, και ποιοι από αυτούς την ερχόμενη Κυριακή ζητούν ξανά την ψήφο μας ; Και για πιο λόγο την ζητούν ; Μήπως δεν πρόσφεραν αρκετά με αυτή και άλλες παρόμοιες αποφάσεις;

Λοιπόν, πιο κάτω τα ονόματα των Δημοτικών Συμβούλων που ΕΝΕΚΡΙΝΑΝ τη παράνομη «φύτευση» του γηπέδου τένις για την άθληση του κυρίου Βέργα.

Δημοτικό Συμβούλιο 2007

-Σάββας Βέργας – Δήμαρχος (Κατάδικος στις κεντρικές φυλακές)

-Άκης Χρυσόμηλος – ( Διεκδικεί θέση Δημάρχου στις 18/12/ 2016-  και στηρίζεται από ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ)

-Μιχαηλίδης Γιώργος- ( Δεν διεκδικεί και είναι υπόδικος στο κακουργιοδικείο)

-Μάκης Ρουσής (Μέχρι πρώτιστος ήταν ο τρίτος που θα διεκδικούσε τη δημαρχεία στις 18/12/2016 και απεσύρθη)

-Νίκος Σιμιλίδης – ( Επαναδιεκδικεί )

-Ανδρέας Παπαπέτρου – ( Επαναδιεκδικεί )

-Μαρία Ζαβρού – ( Επαναδιεκδικεί )

-Σωκράτης Σωκράτους – ( Επαναδιεκδικεί )

-Βάσσος Δημητρίου – ( Επαναδιεκδικεί, ήταν πρόεδρος της Πολεδομικής επιτροπής που είπε ΟΧΙ αλλά μετά η απόφαση της Πολεοδομικής την άλλαξε η ολομέλεια του ΔΣ)

Άριστος Αριστοτέλους – ( Επαναδιεκδικεί , τότε ήταν στη ομάδα του ΑΚΕΛ και τώρα επανδιεκδικεί με το ΔΗΚΟ)

-Ευσταθίου Ευστάθιος – ( Δεν διεκδικεί και είναι υπόδικος στο κακουργιοδικείο)

-Βάσσος Βασιλείου – ( Δεν διεκδικεί και είναι υπόδικος στο κακουργιοδικείο)

-Κατερίνα Χαραλαμπίδου – (Δεν διεκδικεί)

-Πίτσα Παπαδοπούλου – (Δεν διεκδικεί)

-Πανίκος Χαραλάμπους – (Δεν διεκδικεί)

-Χρύσανθος  Σαββίδης – (Δεν διεκδικεί)

-Πόλυς Πολυδώρου – (Δεν διεκδικεί)

Παράθεσα τα ονόματα για έχουμε όλοι γνώση ποιους θα ψηφίσουμε τις 18 του Δεκέμβρη. Τα συμπεράσματα μπορείτε να τα εξάγετε μονοί σας, δεν θα γίνω εγώ δικηγόρος ή κατήγορος κανενός.

Δική μου άποψη ήταν και είναι ότι ΔΕΝ πρέπει να ψηφιστεί ΟΥΔΕΙΣ από το υφιστάμενο ΔΣ και το προηγούμενο.  Λέω αυτό με πλήρη συναίσθηση και ξέρω πολύ καλά  ότι στη λίστα αυτών που επαναδιεκδικούν βρίσκονται πολύ αγαπητά μου πρόσωπα, φίλοι μου, άτομα που εκτιμώ και πιστεύω ακράδαντα ότι είναι έντιμοι, άνθρωποι με τους οποίους με συνδέει μακρά σχέση. Πραγματικά λυπάμαι που βρίσκονται σε αυτή τη λίστα, αλλά το κοινό καλό, το καλό ΟΛΩΝ μας ακόμα και αυτών των φίλων της λίστας είναι να μην είναι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ΟΥΔΕΙΣ. Δυστυχώς στη υπηρεσία του καλώς νοούμενου συμφέροντος όλων μας θυσιάζονται ακόμα και προσωπικές σχέσεις.

Εγώ ΔΕΝ είμαι αλάνθαστος, μάλλον όχι, εγώ κάνω πολλά λάθη, αλλά υπόσχομαι ότι θα προσπαθήσω πολύ να τα διορθώνω, και να τα αναγνωρίζω, κι αν κάνω λάθη που θα στοιχίσουν λεφτά ή ποιότητα ζωής σε σένα που διαβάζεις αυτό το κείμενο θα παραιτηθώ.

Αγαπητή φίλη και φίλε που διαβάζεις αυτό το άρθρο, την Κυριακή 18 του Δεκέμβρη κάνε μια πράξη για το καλό όλων μας, πήγαινε και ψήφισε, και ψήφισε με την καρδιά σου και σίγουρα δεν θα κάμεις λάθος επιλογή. Ξέχασε το κόμμα σου, δες τον εαυτό σου στα μάτια και βάλε την ψήφο σου εκεί που ξέρεις ότι δεν θα το μετανιώσεις. Στο ψηφοδέλτιο που θα κρατάς υπάρχει μια μικρή λίστα 3 ατόμων κάτω από το συνδυασμό του Κινήματος Οικολόγων  που σας εγγυούμαι ότι δεν θα σας απογοητεύσουν.

Σας ευχαριστώ πολύ

*Ταβερνιάρης και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πάφου με το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ