26.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Ξεκινά σήμερα το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής στη Γεροσκήπου

Ξεκινά σήμερα το 2ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής, με τη συμμετοχή δέκα γλυπτών από την Κύπρο και το εξωτερικό που διοργανώνει ο Δήμος Γεροσκήπου.

Σσύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Συμπόσιο  που θα πραγματοποιηθεί από σήμερα 30 Απριλίου μέχρι και τις 11 Μαΐου αναμένεται, όπως αναφέρεται,  να εμπλουτίσει τις πολιτιστικές δραστηριότητες του Δήμου Γεροσκήπου και της ευρύτερης περιοχής, να προσελκύσει το ενδιαφέρον ξένων επισκεπτών κατά τη διάρκεια παραμονής τους στην Κύπρο και να συμβάλει στην πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Σκοπός της διοργάνωσης , προστίθεται στην ανακοίνωση , είναι αφ’ ενός ο εμπλουτισμός του Πάρκου Μύθων και Γλυπτικής, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2017, σε συνεργασία με την Πολιτιστική Πρωτεύουσα Pafos 2017, και αφετέρου ο εμπλουτισμός του τουριστικού μας προϊόντος.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ήδη το Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής επισκέπτονται καθημερινά δεκάδες ξένοι επισκέπτες.

Ο Δήμος Γεροσκήπου ενημερώνει  ότι τη διαδικασία δημιουργίας των έργων θα μπορούν να την επισκέπτονται καθημερινά και ξένοι επισκέπτες που θα διαμένουν εκείνες της μέρες στα ξενοδοχεία της περιοχής  αφού ο χώρος εργασίας των γλυπτών θα απέχει ελάχιστα μέτρα από το παραλιακό μέτωπο της Γεροσκήπου (δίπλα από τις ανατολικές κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου «Μιχάλης Χρ. Κυπριανού»).

Η Τελετή Λήξης του Συμποσίου και η παρουσίαση των γλυπτών στο κοινό θα γίνει στις 11 Μαΐου 2018, στο Πάρκο Μύθων και Γλυπτικής, καταλήγει η ανακοίνωση .

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ