29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Πάνω σηκώνουν ξανά τα χειρόφρενα οι οδηγοί του ΟΣΥΠΑ από αύριο

Σε νέα επ’ αόριστον στάση εργασίας κατέρχονται από αύριο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Αστικών Λεωφορείων Πάφου (ΟΣΥΠΑ) διαμαρτυρόμενοι για την μη έγκαιρη πληρωμή των δεδουλευμένων τους ένεκα της μη καταβολής της κρατικής χορηγίας προς τον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

Το πρόβλημα που προκύπτει τους τελευταίους μήνες αν και πάει να ξεπεραστεί επανέρχεται διαρκώς στην επιφάνεια αφού αν το κράτος δεν καταβάλει τις χορηγίες προς την εταιρεία τότε η εταιρεία δηλώνει αδυναμία να ανταποκριθεί στην κάλυψη των λειτουργικών της εξόδων μεταξύ των οποίων φυσικά και οι μισθοί των εργαζομένων.

Αύριο λοιπόν από τις έξι το πρωί οι οδηγοί των πέραν των 100 λεωφορείων σηκώνουν χειρόφρενο . Τα λεωφορεία του οργανισμού, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, θα παραμείνουν ακινητοποιημένα και τις επόμενες μέρες που θα είναι ανοικτά τα σχολεία μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα που προκύπτει στις συμφωνίες κράτους και εταιρείας και που έχει ως αποτέλεσμα να αφήνει τους ίδιους χωρίς την έγκαιρη καταβολή του μηνιαίου τους μισθού.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Από την απεργία, αν δεν τερματιστεί πριν την Τετάρτη, αναμένεται να επηρεαστούν πέραν των 5000 μαθητών αλλά και σχεδόν 10000 άτομα που υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούν καθημερινά τα λεωφορεία μεταξύ των οποίων και αρκετοί τουρίστες. όπως υπολογίζεται άλλους διακινούμενους, μεταξύ των οποίων πολλοί τουρίστες.

Να υπενθυμίσουμε ότι το Υπουργείο Μεταφορών στην προηγούμενη απεργία απέρριπτε τις καταγγελίες της εταιρείας και του προσωπικού αποδίδοντας την διαφορά σε παρεξήγηση από πλευράς της εταιρείας υποστηρίζοντας μάλιστα ότι δεν έχει οφειλές απέναντι στον ΟΣΥΠΑ.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ