16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Ο Φόρος ζητά τα ποσά που κατέβαλαν οι Ασφ. Εταιρίες σε γιατρούς

α ποσά που καταβλήθηκαν για Ασφαλιστήρια Συμβόλαια Υγείας, σε γιατρούς, Ιατρικά Κέντρα, Ιδιωτικά Νοσοκομεία και Κλινικές για τις ιατρικές υπηρεσίες που πρόσφεραν από το 2012 – 2018, ζητά το Τμήμα Φορολογίας, με επιστολή του προς Ασφαλιστικές Εταιρείες.

Σύμφωνα με την επιστολή του Τμήματος Φορολογίας, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες έχουν στην διάθεση τους 60 ημέρες για να παραχωρήσουν σε ηλεκτρονική μορφή οποιαδήποτε πληροφόρηση συνδέεται με την καταβολή των συγκεκριμένων ποσών.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, οι σχετικές πληροφορίες κρίθηκαν αναγκαίες για το Τμήμα Φορολογίας, καθώς αποσκοπούν στην διεύρυνση της φορολογικής βάσης αλλά και στην φορολογική συμμόρφωση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Επίσης, ξεκαθαρίζεται ότι η πληροφόρηση που πρέπει να δοθεί στο Τμήμα δεν θα περιλαμβάνει στοιχεία ασθενών και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα πέραν των όσων απαιτούνται για τον φορολογικό έλεγχο.

Η μη συμμόρφωση των εταιριών με την απαίτηση του Τμήματος Φορολογίας επισύρει πρόστιμο ύψους 200 ευρώ ενώ δύναται να ληφθούν και νομικά μέτρα εναντίον των εταιριών. Η σχετική επιστολή είχε σταλεί στις ασφαλιστικές εταιρείες περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ