21.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Ο Φαίδων Ζορό και ο μύθος του μαύρου καβαλλάρη

Ο Ζορό ήταν ένας απο του χαρακτηρισμούς που τα τελευταία δύο χρόνια του αποδόθηκαν κατά κόρον. Ο λόγος βέβαια για τον Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος ο οποίος σήμερα Τσικνοπέμπτη με διάθεση καρναβαλιστή όπως η μέρα το προστάζει απέδειξε αν μη τι άλλο ότι διαθέτει χιούμορ. 


Ντύθηκε λοιπόν Ζορό και μαζί με τους υπόλοιπους καρναβαλιστές υποδέχθηκαν τη Βασίλισσα του καρναβαλιού στην Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Με την είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στην πόλη, η Πάφος εισήλθε σήμερα και επίσημα στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή.

Η ταχύτητα σκοτώνει

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Σταυριάνα Λαζάρου

Ζορό, ο φανταστικός χαρακτήρας που έγινε λαϊκός ήρωας!

H ιστορία του Ζορό

Ο Ζορό, που στα ισπανικά σημαίνει «αλεπού», είναι η ιστορία του μασκοφόρου μαύρου καβαλάρη που μάχεται κατά της αδικίας και της καταπίεσης που έχουν φέρει οι ισπανοί κυβερνήτες του Λος Άντζελες στα χρόνια του ισπανικού ζυγού. Το πραγματικό του όνομα είναι Ντον Ντιέγκο ντε λα Βέγκα και δεν είναι άλλος από τον γιο ευκατάστατου τοπικού γαιοκτήμονα. Ο Ντιέγκο επιστρέφει από τις σπουδές του στην Ισπανία για να ανακαλύψει με αποτροπιασμό ότι η γενέτειρά του κυβερνιέται από τον διεφθαρμένο Καπιτάν Μοναστάριο, έναν άσπλαχνο άντρα που καταχράται την εξουσία του για προσωπικό όφελος.

Γνωρίζοντας ότι δεν έχει καμία ελπίδα να ανατρέψει μόνος του τον Μοναστάριο και τις δυνάμεις του, ο Ντιέγκο καταφεύγει σε ένα τέχνασμα: υιοθετεί την κρυφή ταυτότητα του Ζορό, μιας σκοτεινής έφιππης φιγούρας ντυμένης πάντα στα μαύρα, και μάχεται κατά της αδικίας που έχει επιβάλει ο Μοναστάριο στην περιοχή. Η πασίγνωστη ιστορία του Ζορό δεν χρειάζεται άλλες εισαγωγές! Ο ήρωας που γεννήθηκε το 1919 από την πένα του Johnston McCulley καλά κρατεί…

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ