23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Ο Σωτήρης από την Πάφο αρίστευσε- Φωτεινό παράδειγμα θέλησης και μεγαλείου ψυχής

Ο Σωτήρης Νεοφύτου είναι ένας μαθητής του Λυκείου Αγίου Νεοφύτου ο οποίος με τη δύναμη της θέλησής του και το μεγαλείο της ψυχής του έδειξε ότι όταν κάποιος θέλει τίποτα δεν μπορεί να τον εμποδίσει από το να το πετύχει.

Ο Σωτήρης χθες βράδυ παρέλαβε από το σχολείο του το δίπλωμα της Αριστείας του. Μιας Αριστείας που δεν είναι εύκολη για κανένα μαθητή, πόσο μάλλον για ένα παιδί το οποίο έχει εγκεφαλική παράλυση.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Η πορεία ήταν από την αρχή δύσκολη όμως για τον Γιώργο και την Ερατώ Νεοφύτου, τους γονείς του λεβέντη Σωτήρη δεν υπήρχε άλλη οδός από το να αγαπάνε, να είναι δίπλα και να στηρίζουν το παιδί τους με κάθε τους δύναμη.

Ο Σωτήρης Νεοφύτου φοίτησε για 17 χρόνια σε ειδική μονάδα όταν πριν 2,5 περίπου χρόνια με την επιμονή των γονιών του και τη θέληση του ιδίου βεβαίως έδωσε εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα για να γίνει κανονικός μαθητής. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος, αντιθέτως κακοτράχυλος και ανηφορικός όμως ο ίδιος ο μαθητής με τη διαρκή στήριξη των γονιών του και την πίστη των εκπαιδευτικών που στάθηκαν δίπλα του, στο σχολείο ή στο σπίτι, τα κατάφερε. Έκοψε το νήμα του σχολείου με Άριστα και πλέον βάζει πλώρη για μεγαλύτερους στόχους.

Το όνειρο του Σωτήρη να γίνει ψυχολόγος για να μπορέσει να βοηθήσει ανθρώπους που υποφέρουν να γίνουν καλά. Έδωσε ήδη παγκύπριες εξετάσεις για να περάσει Ψυχολογία και μετά από τόσα χρόνο υπομονή και επιμονή κοιτάζει το αύριο με περισσότερη αισιοδοξία.

Ο Σωτήρης για όσους τον γνωρίζουν είναι ένα καλό, ευγενικό και πρόσχαρο παιδί, δεν μπορεί όμως λόγω της εγκεφαλικής παράλυσης ούτε να γράψει ούτε να διαβάσει. Τα πάντα προφορικά όμως με μια θέληση που όμοιά της δεν υπάρχει.

Μπράβο στον Σωτήρη, μπράβο στους γονείς και την οικογένειά του, μπράβο σε όσους στάθηκαν δίπλα του μέχρι σήμερα!

1000 Μπράβο Σωτήρη μας!!!

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ