32.9 C
Paphos
Wednesday, April 24, 2024

Ο Πάνος, γέννημα θρέμμα του ΑΠΟΠ, μιλάει για όλα στο PafosPress (ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Δυο μέρες πριν από τον πολύ σημαντικό αγώνα του Σαββάτου με τον Απόλλωνα στην Λεμεσό για την 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ Α’ κατηγορίας το PafosPress συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Πολεμίτη.

Ο 27χρονος γκαρντ που είναι από τα παλαιοτέρα στελέχη της ομάδας μας μίλησε τόσο για το παιγνίδι όσο και για θέματα που αφορούν την ομάδα και τον ίδιο.

Συνέντευξη στον Κώστα Ιωάννου*

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ποσό σε βοήθησε ο ΑΠΟΠ να βελτιωθείς;

Ξεκίνησα να παίζω μπάσκετ από τα επτά μου χρόνια. Όταν ο ΑΠΟΠ προχώρησε στην δημιουργία τμήματος μπάσκετ και είδα πως υπήρχε προοπτική εντάχθηκα στην ομάδα από την ηλικία των δεκαπέντε. Με βοήθησε παρά πολύ στην εξέλιξη μου ειδικά στην αρχή. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ διπλά σε παίκτες μεγαλύτερους από εμένα και να αποκτήσω πολύτιμες εμπειρίες. Να αγαπήσω το μπάσκετ και να ασχοληθώ επαγγελματικά με το άθλημα.

Για πολλά χρόνια η ομάδα ήταν στην Β κατηγορία. Έχετε προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα;

Ήταν για όλους ένα όνειρο να παίξουμε κάποια στιγμή στην πρώτη κατηγορία. Νιώθουμε τυχεροί που πλέον που αυτό έγινε πραγματικότητα. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Είναι κάτι που περιμέναμε. Υπάρχει μεγαλύτερη ένταση και ταχύτητα. Χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από όλους μας για να προσαρμοστούμε στη νέα κατάσταση πραγμάτων. Όσο πέρνα ο καιρός θα βελτιωνόμαστε συνεχώς. Η παρουσία των ξένων μας έχει βοηθήσει πολύ.

Έχετε δώσει τρία παιγνίδια. Ποσό ευχαριστημένος είσαι από την εικόνα της ομάδας; Τι πρέπει να βελτιώσετε;

Έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από τη διοίκηση για να βρεθεί η ομάδα στην Α’ κατηγορία. Είχαμε λόγο απειρίας κάποια προβλήματα κάτι που είναι λογικό να συμβαίνει. Όλοι οι παίκτες βρεθήκαμε μαζί μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Ξεκινήσαμε με νίκη στο πρώτο παιγνίδι. Οι αγώνες με ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ ήταν δύσκολοι αλλά παλέψαμε όσο μπορούσαμε καλυτέρα. Θα μας βοηθήσουν για τα επόμενα παιγνίδια. Ο αγώνας με τον Απόλλωνα είναι σταθμός. Στόχος είναι η νίκη. Αν κερδίσουμε θα ανεβάσουμε τη ψυχολογία μας. Θα πιστέψουμε περισσότερο στους εαυτούς μας. Θέλουμε σε κάθε παιγνίδι να είμαστε ανταγωνιστικοί.

Το υλικό της ομάδας μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πρωταθλήματος;

Θέλουμε να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη παραμονή και ακολούθως να διεκδικήσουμε μια θέση στα πλέι-οφ. Πιστεύω το ρόστερ που έχουμε μπορεί να επιτύχει αυτούς τους στόχους. Μέσα στην χρόνια θα υπάρξουν παίκτες που θα κάνουν την έκπληξη.

Πως αξιολογείς το επίπεδο τον Κύπριων παικτών;

Τα προηγούμενα χρόνια οι Κύπριοι παίκτες δεν είχαν την εξέλιξη που θα έπρεπε. Έμειναν λίγο στάσιμοι. Δεν είχαν κίνητρο. Πλέον τα πράγματα άλλαξαν. Η ομοσπονδία προσπαθεί να δώσει ώθηση με τη υποχρεωτική χρησιμοποίηση ενός Κυπρίου στη βασική πεντάδα. Θα πρέπει εμείς να αρπάξουμε αυτή την ευκαιρία. Να δουλέψουμε σκληρά. Είναι ευκαιρία να αναδειχτούν νέα παιδιά.

Θα πρέπει κάποια στιγμή ο ΑΠΟΠ να έχει ως στόχο να φτιάξει μια καλή βάση κύπριων παικτών;

Όλες οι μεγάλες ομάδες στην Κύπρο διαθέτουν ένα πολύ καλό κορμό με κύπριους παίκτες. Αν θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε κάποια στιγμή πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Πιστεύω ότι μπορούμε να το καταφέρουμε τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από παίκτης είσαι και προπονητής στα τμήματα υποδομής. Μπορούν κάποια παιδιά στο άμεσο μέλλον να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα;

Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εντάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στην ακαδημία. Γίνεται πολύ καλή και σκληρή δουλεία. Οι ακαδημίες μας έχουν πέραν των 200 παιδιών. Όλες οι ομάδες μας άρχισαν πλέον και έχουν πρωταγωνιστικό ρολό στα πρωταθλήματα τους. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε παιδιά που θα μπορούν να ενισχύσουν την πρώτη ομάδα.

Από την παρουσία του κόσμου είσαστε ευχαριστημένοι;

Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο. Έχουν αγκαλιάσει την ομάδα όχι μόνο στην φετινή περίοδο αλλά και στα προηγούμενα χρόνια. Μας έχει στηρίξει πολύ μέχρι τώρα και πιστεύω ότι στα επόμενα παιγνίδι θα είναι μεγαλύτερη η παρουσία του κόσμου.

*αθλητικογράφος PafosPress.com 

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ