18.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου κατέκτησε το πρωτάθλημα ανοικτής θάλασσας (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Με τη συμμετοχή 165 κολυμβητών και κολυμβητριών από 11 χώρες πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι αγώνες του 13ου Μαραθωνίου ανοικτής θάλασσας που διοργάνωσε η Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης και ο Δήμος Λάρνακας. Για το πρωτάθλημα, ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου κατέκτησε το πρωτάθλημα με άνεση.

Η διοργάνωση διεξήχθη μπροστά από το Μεσαιωνικό Κάστρο της πόλης του Ζήνωνα και περιλάμβανε αγώνα 5 χιλιομέτρων, 2,5 χιλιομέτρων και 1,25 χιλιομέτρων.

Σύμφωνα με την Κυπριακή Ομοσπονδία Κολύμβησης, συμμετοχές που ξεχώρισαν ήταν αυτές των: Αστέριου Δαλδογιάννη, Κωνσταντίνου Χατζηγεωργίου, Ελισάβετ Μαρμαρά και Δήμητρας Καρακώτα από την Ελλάδα, του Χέντρικ Λόου από την Νότιο Αφρική και των αθλητών από την Μεγάλη Βρετανία Τζέιμμι Μακάφρεϊ, Σκοτ Ντίνς, Κιάνα Μακλάινς και Ντέιζι Χιλ, που πέτυχαν αρκετά ψηλές επιδόσεις. Από κυπριακής πλευράς οι Σταύρος Τζιρτζιπής και Ελένη Στεφανίδου ξεχώρισαν και κατάφεραν να πλασαριστούν στην 2η θέση των 2.5 χλμ και στην 3η θέση των 1.25χλμ του διεθνούς μαραθωνίου, αντίστοιχα.

Ο Ναυτικός Όμιλος Πάφου, συμμετείχε με την πολυπληθέστερη ομάδα, κατέκτησε το Παγκύπριο Πρωτάθλημα με μεγάλη άνεση, παίρνοντας τα σκήπτρα από τον περσινό πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Αρκετοί αθλητές της Πάφου, οι οποίοι ειδικεύονται στα αγωνίσματα των μεγάλων αποστάσεων (800μ. και 1500μ.), άρχισαν να ασχολούνται και με τα αγωνίσματα του μαραθωνίου και τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται, τόσο από την 1η θέση, όσο και από το γεγονός ότι δύο αθλητές (Χρήστος Μανώλη και Κωνσταντίνος Φραγκουλίδης – μαζί με τον Ανδρέα Κυλίλη του ΑΠΟΕΛ) θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στο Μεσογειακό Κύπελλο Νέων που θα διεξαχθεί αυτό τον μήνα στο Ισραήλ.

Ο όμιλος της Πάφου από την πρώτη μέρα του αγώνα πήρε κεφάλι και ξεχώρισε στη βαθμολογία, τερματίζοντας στην πρώτη θέση με 136 βαθμούς.  Στην 2η θέση βρέθηκε η ομάδα του Ν.Ο. Λάρνακας με 106 και στην 3η θέση ο ΑΠΟΕΛ με 52.

Ο αγώνας ενθάρρυνσης απόστασης 500μ. για παιδιά ηλικίας 9-13 χρόνων έκλεψε την παράσταση καθώς εξήντα πέντε παιδιά έδωσαν το παρόν τους σε μια πρώτη γνωριμία με τα αγωνίσματα του μαραθωνίου και κέρδισαν το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ